Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Uiteraard heb ik een bezoek gebracht aan het stREEKfeest. Ook afgelopen periode stond de feestlocatie in Reek er keurig bij. Het evenement was volledig uitverkocht en er hing een prima sfeer. Een feest zoals een dorpsfeest hoort te zijn.

Aanpak drugs
Ik ben op bezoek geweest bij het ministerie van VWS om de regionale aanpak van drugs onder de aandacht te brengen. We hebben er gesproken over de gezamenlijke aanpak tegen normalisering van drugsgebruik in Brabant, onder de noemer Drugs? Dat kunnen wij hier niet gebruiken!

Afscheid voorzitter ASD
Jan de Leur nam afscheid als voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein in Landerd. Samen met wethouder Jonkergouw ben ik bij zijn afscheidsreceptie geweest. Onder zijn voorzitterschap heeft een groep van 12 mensen een belangrijke bijdrage geleverd aan de uitvoering van bijvoorbeeld de WMO, de participatiewet en de jeugdzorg. Jan de Leur laat een sterke adviesraad achter!

Veilig sportklimaat
De zorg voor een veilige omgeving binnen verenigingen is erg belangrijk. De gemeente heeft daarom samen met NOC*NSF een informatieavond over veilig sportklimaat georganiseerd voor alle verenigingen in Landerd met een jeugdafdeling. Tijdens de bijeenkomst hebben we besproken hoe besturen op een goede manier aandacht kunnen geven aan het onderwerp seksuele intimidatie binnen verenigingen.

En verder…
…ben ik op bezoek geweest bij meneer en mevrouw Nooij om ze te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.
…heb ik een overleg gehad met de directeur van de GGD over gezondheid in relatie tot de veehouderij. De GGD heeft aangegeven dit verder uit te werken.

Lintjesregen
U heeft er ongetwijfeld al over gelezen. Op 26 april heb ik vijf Koninklijke onderscheidingen uit mogen reiken aan inwoners van Landerd voor hun inzet voor onze samenleving: Johanna van Mun-Balvers, Han Scherer, Gerda van Summeren-Braam, Henny van den Elzen en José Govers-Dekkers. Afgelopen dinsdag reikte ik de zesde onderscheiding uit aan Rinus van den Heuvel, omdat hij er in april niet bij kon zijn. Rinus is onderscheiden als ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vieren en herdenken
Aan de vooravond van Koningsdag heb ik genoten van concert van muziekvereniging Zeelandia met als thema Royal in Swing. Op Koningsdag heb ik de vele festiviteiten in Reek, Schaijk en Zeeland bezocht.
Op 4 mei vond de dodenherdenking plaats. Het was goed om te zien dat er veel ouders met kinderen waren. Belangrijk, want zo blijven we vrijheid doorgeven.

Coalitieakkoord
Tijdens mijn vakantie is er een coalitieakkoord gesloten. Ik kijk uit naar de samenwerking met het nieuwe college dat op donderdag 17 mei geïnstalleerd wordt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties