Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Samen met de veteranen van Landerd en Uden en collega-burgemeester Hellegers ben ik naar de Lunettenkazerne in Vught geweest voor de jaarlijkse veteranendag. Een boeiend programma met onder andere een rondleiding op het complex. Het was een goede opkomst met deze keer ook een flink aantal jonge veteranen.

Schôn Zèllanddag
Twee weken geleden opende wethouder Maathuis de jaarlijkse Schôn Zèllanddag. Leerlingen uit groep 8 van de basisscholen Vlasgaard, Oventje en de Wizzert waren de hele dag in de weer met diverse activiteiten . De kinderen gingen zelf aan de slag met speelklaar maken van de speeltuintjes, mochten een kijkje nemen in het riool en kregen uitleg over vandalisme. Aan het einde van de dag heb ik ze de certificaten mogen overhandigen. Het was weer een geslaagd evenement.

Introductieprogramma nieuwe gemeenteraad
Die week hadden we ook het introductieprogramma voor de nieuwe gemeenteraad. Onderdelen waren onder andere een rondleiding op de gemeentewerf en in het gemeentehuis, zodat ze straks moeiteloos de weg kunnen vinden.

Vestingstedendagen
Ik heb samen met ons gilde de Vestingstedendagen bezocht in Grave. Een jaarlijks terugkerend evenement in een historische setting met ridderspelen, schutterijen, gildes enz. In historische kledij hebben we meegelopen in een tocht door de stad, toegezwaaid vanaf de kant door diverse collega-burgemeesters.

Oerlekker Maashorst
De voorbereidingen voor Oerlekker Maashorst zijn weer in volle gang. Een prachtig evenement en een mooie stimulans voor onze economie en de toeristische sector. Vorige week ben ik tijdens een fotoshoot bijgepraat over alle promotionele activiteiten. Het belooft weer een mooie week te worden in oktober.

Veiligheidshuis
Ik was aanwezig bij een bijeenkomst met het Veiligheidshuis, een netwerkorganisatie die de partners uit het strafrecht, de zorg, de gemeente en bestuur met elkaar verbindt in de aanpak van overlast, huiselijk geweld en criminaliteit. Er is extra aandacht nodig voor de aansluiting tussen zorg en veiligheid. Het is me duidelijk geworden dat we in Landerd de zaken al goed georganiseerd hebben, maar… we blijven altijd streven naar beter.

Conferentie Veiligheidsregio
Tot slot ben ik bij de tweedaagse conferentie van de Veiligheidsregio geweest. Samen met andere bestuurders heb ik er gesproken over tal van onderwerpen die gaan over onze veiligheid. Onder andere de manier waarop we ons moeten organiseren om de veiligheid in onze regio te waarborgen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties