Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Vorige week zondag heb ik een bezoek gebracht aan De Sprankel in Schaijk, waar de Schaijkse Amateur Schilders tijdens de jaarlijkse expositie hun werk presenteerden. Het zag er weer prima uit en ik heb er een leuke rondleiding gehad. Mooie om de diversiteit in de werken te zien!

CD-presentatie gitaarclub Leyenda
Later die dag was ik bij de CD-presentatie van de Zeelandse gitaarclub Leyenda. De CD, die gemaakt is ter ere van het 50-jarig bestaan van de club, biedt een muzikale rondreis door de historie van de Leyenda. Het was een gezellige bijeenkomst die omlijst werd door foto’s en muziek.

Opening kunstgrasvelden
Samen met wethouder Maathuis ben ik bij de opening van de kunstgrasvelden van DAW geweest. De nieuwe velden werden op ludieke wijze (voetballers die korfbal spelen!) in gebruik genomen. Fijn dat de voorzieningen bij de club nu weer op volle sterkte zijn.

BIN Landerd
Het was fijn om vorige week weer eens bij te praten met BIN Landerd, ons buurt informatie netwerk. Een club die belangrijk werk doet voor de veiligheid in onze gemeente. We hebben samen afgesproken dat we gaan proberen de wijken te activeren om de veiligheid in Landerd te vergroten.

Samenloop voor Hoop
Ik heb een interview gehad in het kader van Samenloop voor Hoop waar ik als ambassadeur bij betrokken ben. Onder het motto leven, meeleven en doorleven maken wij tijdens deze wandelestafette een vuist tegen kanker. De Samenloop voor Hoop start op 23 juni om 14.00 uur en duurt tot 24 juni 14.00 uur.

Drugspreventie
Vorige week was ik bij een regionaal overleg over drugspreventie. We hebben besloten om een kwartiermaker aan te trekken die de normalisatie van drugsgebruik tegen moet gaan. We moeten echt af van het idee dat drugs er gewoon bij horen.

Verder was er een bewonersbijeenkomst voor omwonenden van de Boothamer, waar we in een pand op zolder een hennepkwekerij hebben aangetroffen. Ik blijf het maar herhalen: ziet, hoort of ruikt u iets wat niet pluis is, meld het ons! Neem dan contact op met de politie (0900-8844) of de gemeente (www.landerd.nl, knop Meldingen). Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u melden via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Nieuwe gemeenteraad
Na de verkiezingen hebben we vorige week afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. Een dag later zijn de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. In die week heb ik ook een gesprek gehad met de informateur over de voortgang van de coalitievorming en de ondersteuning daarin. Inmiddels heeft hij zijn advies bekendgemaakt. Ik heb zie de coalitievorming met vertrouwen tegemoet.

Marnix Bakermans
Burgemeester Landerd

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties