Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

We hebben weer een bijeenkomst gehad met de Tafel van Landerd, een groep sleutelfiguren uit de Landerdse samenleving. Deze keer hadden we het over de Omgevingswet, de grootste wetswijziging sinds de invoering van de Grondwet. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling eenvoudiger maken. Daardoor kunnen we straks makkelijker ruimte bieden aan initiatief uit de samenleving. De wet, die in 2021 in werking treedt, vraagt om een nieuwe manier van omgaan met elkaar.

Vuurwerkevenement Reek
Ik heb een overleg gehad met de gedeputeerde Van Hout over het jaarlijkse vuurwerkevenement in Reek. De regels laten het evenement eigenlijk niet toe en de provincie vindt als toezichthouder dat ze dit dus niet kunnen accepteren. Anderzijds is de provincie zich ook bewust van de bindende werking van het evenement. We gaan samen bekijken hoe we dit op kunnen lossen.

65-jarig huwelijk
Echtpaar Van Loy was onlangs 65 jaar getrouwd. Ik ben er op bezoek geweest om ze te feliciteren. Ze zijn nog steeds heel gelukkig met elkaar, zo vertelden ze me. Ik wens ze nog veel gelukkige jaren samen.

Q-koorts
Vorige week was ik aanwezig bij de eindbijeenkomst van Q-Support. Ik heb het al vaker gezegd: de zorg voor mensen met q-koorts moet blijvend zijn. Het is ook nu weer duidelijk geworden dat na de komende drie jaar (als de subsidiestromen zijn opgedroogd) het werk nog niet klaar zal zijn. Daar moeten we nu al over nadenken.

Doe-dag basisschool De Regenboog
Ik heb tien leerlingen van basisschool De Regenboog ontvangen in het Raadhuis. Dit bezoek vond plaats in het kader van hun Doe-dag. We hebben het gehad over de democratie; een mooi onderwerp in het licht van de verkiezingen.

Sterke brandweerkorpsen
Onze twee brandweerkorpsen uit Schaijk en Zeeland hebben weer een mooie prestatie geleverd afgelopen weekend. Ze zijn door naar de volgende ronde van de regionale brandweerwedstrijden. Gefeliciteerd en heel veel succes bij de volgende wedstrijden.

Verkiezingen
Met de verkiezingen in zicht, hebben we een afscheidsdiner georganiseerd voor de huidige raadsleden. Een aantal zal misschien terugkomen, een aantal zeker niet. We hebben teruggekeken op de zaken die voor Landerd gerealiseerd zijn in de afgelopen vier jaar. We mogen concluderen dat het een goed opbrengst is.
In de aanloop naar 21 maart zijn de afgelopen weken drie debatten georganiseerd in Landerd. Fijn dat er zo’n grote betrokkenheid is vanuit de samenleving. Bij het schrijven van deze Bellen met… was de uitslag van de verkiezingen nog niet bekend. Maar later deze week zijn we ongetwijfeld een stuk wijzer. Op vrijdag 23 maart om 19.30 uur praten raadsleden met elkaar over de verkiezingsuitslag tijdens een openbaar duidingsdebat in het Raadhuis in Schaijk.

Marnix Bakermans,
burgemeester van Landerd 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties