Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

In 2019 bestaat de gemeente Landerd 25 jaar. Vorige week heb ik overleg gehad met vertegenwoordigers uit de drie kernen om eens af te tasten wat de mogelijkheden en wensen zijn om activiteiten te organiseren rondom dat thema.

Jan de Jonghuis rijksmonument
Het woonhuis van Jan de Jong aan de Rijksweg in Schaijk is sinds 21 februari officieel een rijksmonument! Mevrouw De Jong, die nog steeds in het huis woont, ontving tijdens een bijeenkomst de oorkonde die bij die status hoort. De gemeente Landerd kent maar liefst elf gebouwen van de Bossche school. Ik zou iedereen aanraden ze te gaan bewonderen. Dat kan met de fietsroutefolder Van Bossche bol tot Bossche school of met de BeleefRoutes-app.

Burgemeestersoverleg
Naar aanleiding van de aangenomen motie in de Landerdse gemeenteraad over het vormen van een Maashorstgemeente, heb ik een overleg gehad met burgemeester Hellegers van de gemeente Uden. We wachten de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart af en zullen dan verdere stappen ondernemen.

Expositie Land’Arte
Vorig weekend heb ik de expositie van Kunstgroep Land’Arte bezocht. In één woord fantastisch! Ik heb begrepen dat de tentoonstelling een recordaantal van 850 bezoekers wist te trekken. Tijdens mijn bezoek ben ik nog aangesproken op het cultuurbeleid van de gemeente Landerd: ‘of er niet een tandje bij kan’!

Dorpenkwis
Ik heb een bliksembezoek gebracht aan de Dorpenkwis om het Zeelandse team aan te moedigen. Na vijf minuten ben ik maar weer snel vertrokken. Men was in volle ernst aan het werk en zat niet te wachten op een gezellig praatje. De Schrobbelers uit Zeeland zijn in de top 10 geëindigd!

Verkiezingsdebatten
Ik heb contact gehad met de ondernemersverenigingen en Initiatief Samen Sterk over de verkiezingsdebatten die zij organiseren. Ook de gemeente organiseert een lijsttrekkersdebat om u te helpen bij het maken van uw keuze én om een goede opkomst te bevorderen. Het debat vindt plaats op donderdag 15 maart, in de Garf in Zeeland. Aanvang 19.00 uur. Op 21 maart is het dan aan u om te bepalen wie er gaan beslissen over de toekomst van Landerd.

Agrarische ondernemers
Vorige week had ik een overleg met een groep agrarische ondernemers. Om eens te kijken hoe we ze kunnen ondersteunen bij de keuzes die ze op dit moment moeten maken, als gevolg van de nieuwe regelgeving. Over dat onderwerp heb ik ook een bestuurlijk overleg gehad met de provincie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties