Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Vorige week heb ik overleg gehad over het onderwerp Ondermijnende criminaliteit. Simpel gezegd is daar sprake van als de onderwereld en de bovenwereld elkaar raken. Het uit zich op verschillende manieren: hennepteelt, mensenhandel en bijvoorbeeld synthetische drugslabs. Over dit onderwerp had ik deze week ook een interview met Landerd TV, dat hier een speciale uitzending over maakt in relatie tot drugscriminaliteit.

De gemeente Landerd wil Samen met Uden, Oss en Bernheze één organisatie vormen op ICT-gebied. Individueel zijn we namelijk allemaal onvoldoende krachtig op het op dat gebied alleen te doen. Daarom zijn we twee jaar geleden gestart met de eerste gesprekken. Zoals het er nu naar uitziet kan er in 2019 één nieuwe ICT-organisatie staan voor de vier gemeenten.

Pronkzittingen
In de opmars naar het carnaval heb ik de pronkzittingen van de Keleströpers en de Smouzen bijgewoond. Het waren weer vermakelijke avonden: heel knap dat er zoveel talent van eigen bodem is.

Zorgcoöperatie
Tijdens een bezoek aan de Zorgcoöperatie in Schaijk heb ik nogmaals een ontmoeting gehad met het echtpaar Van Kester. Ik had hen al eerder een bezoek gebracht vanwege hun 60-jarig huwelijk. Deze keer zijn er wel foto’s gemaakt!

Q-support
Samen met de Gedeputeerde, een collega-burgemeester en een Q-koortspatiënt heb ik een voorbereidingsgesprek gehad over de eindconferentie van Q-support. Q-support is de organisatie die Q-koortspatiënten adviseert en begeleidt. De eindconferentie vindt plaats in maart, onder de noemer 1000 patiënten, 1000 vragen.

Burgemeesterskring in Landerd
Met de burgemeesterskring zijn we op bezoek geweest bij Carrousel Groen. Een plek (op het terrein van de Nieuwe Hoeven in Schaijk) waar mensen op basis van hun talenten en mogelijkheden een zinvolle daginvulling wordt geboden. Ik heb mijn collega-burgemeesters met enige trots laten zien wat een geweldig plek dit is.

Bijeenkomsten
Samen met wethouder Maathuis ben ik bij de huldiging van onze sportkampioenen geweest. Wat is het fantastisch dat we zoveel sportief talent hebben in Landerd. Daarna heb ik met wethouder Jonkergouw een bezoek gebracht aan het Keemoesbal, een geweldig carnavalsfeest in het Wapen van Reek. Dit feest wordt jaarlijks georganiseerd voor Reekse en Schaijkse mensen met een beperking, die eenzaam zijn of om een bijzondere reden niet aan het openbaar carnaval mee kunnen doen.

Burgemeester Marnix Bakermans

 

|Doorsturen

inwoner Zeeland

2018-02-07 19:25:43

En waarom belt de burgemeester niet met iemand over de toekomst van Landerd? Wat is zijn voorkeur? Wat is zijn rol om boven de partijnen te staan en opheldering te geven aan zijn onderdanen? Kom op kerel, toon eens moed, toon eens leiderschap, je kan het wel of toch niet...?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties