Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

De heer en mevrouw Beijer-van Lichtenberg waren onlangs 60 jaar getrouwd. Ik ben er op bezoek geweest om ze te feliciteren en heb er mooie, inspirerende en liefdevolle verhalen gehoord.

Nieuwjaarsbijeenkomsten
Na de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente ben ik bij de nieuwjaarsontmoeting van de provincie Noord-Brabant geweest. Verder heb ik een bezoek gebracht aan de nieuwjaarsborrel van L-FM. Daar heb ik ook de heer Kunneman kunnen bedanken voor zijn geweldig inzet bij de lokale radio. Hij heeft de voorzittershamer overdragen aan Mari Brouwer.

Competities
Ik heb de prijs uit mogen reiken aan de winnaars van De Zellandse Quiz, De Schrobbelers.Verder zijn de sportkampioenen geselecteerd. Zij worden gehuldigd op zondag 4 februari.

Raadsexcursie dorpshuis
Op initiatief van de dragers van het Dorpshuis Zeeland hebben we samen met de gemeenteraad een bezoek gebracht aan een dorpshuis in Beek-Ubbergen. Het was een prima excursie die uiteindelijk heeft geleid tot het voorstel aan de gemeenteraad om een nieuw dorpshuis in het midden van het centrum van Zeeland te bouwen. De raad behandelt het voorstel in de vergadering van 8 februari.

Bedrijfsbezoek
Samen met het college ben ik op bezoek geweest bij vlechtersbedrijf Geurts in Schaijk, een heel interessant bezoek. De economie zit in de lift en dat merk je. Ook onze bedrijven, hier in Landerd, zijn op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Loopt u tegen de grenzen van uw groei aan, laat het onze bedrijfsfunctionaris weten. Hij kijkt graag met u naar de mogelijkheden.

Muzikale activiteiten
Ik heb ontzettend genoten van mannenkoor De Karawanken die in het Wapen van Reek de Maashorst Suite ten gehore brachten. Een mooi ode aan ons prachtige natuurgebied.
Daarnaast ben ik samen met wethouder Maathuis bij de receptie van rolstoeldansgroep Quickly Dancers geweest ter ere van hun 25-jarig jubileum. Mooi dat deze vorm van sport in Landerd op deze manier inhoud krijgt. Het is een gezonde vereniging die nog vele jaren kan voortbestaan.
Een ander fraai muzikaal moment was er afgelopen weekend toen ik de eerste CD van Vatte wa ge lust! uit mocht reiken aan de Elstars. Dat is een groep enthousiaste meiden uit Zeeland die samen met Pieter van Schooten een geweldige carnavalshit hebben gemaakt. De opbrengst gaat naar Stichting Jeugdbelangen Zeeland.

Op weg naar de gemeenteraadsverkiezing
Het programma Zicht op Landerd van L-FM gaat, in de aanloop naar de verkiezingen, de verschillende Landerdse partijen interviewen over hun lijst en hun programma. Op hun verzoek heb ik de loting voor de volgorde gedaan. Er komt weer een spannende tijd aan voor de politiek.

Jongerenfeest tijdens carnaval in Schaijk
Ik heb met carnavalsvereniging De Moeslanden overleg gehad over Carnaval Loverz; een feest in Schaijk speciaal voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar. Fijn dat er voor deze doelgroep iets georganiseerd wordt.

Marnix Bakermans

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties