Landerd

Bellen met de burgemeester

Door Burgemeester Marnix Bakermans

Naar aanleiding van de besluitvorming bij de provincie zijn we begonnen met de gesprekken met individuele agrariërs. Ik ben erg geschrokken van de impact van de besluiten op de individuele gezinnen. Komende week volgt nog een aantal gesprekken. Daarna willen we kijken wat we hier als gemeente aan kunnen doen.

Activiteiten in Landerd
Ik heb Sint Nicolaas welkom mogen heten in Reek en Schaijk. Eerder al arriveerde hij in Zeeland maar hij is inmiddels ook weer vertrokken naar Spanje.
Verder was ik aanwezig bij de Open Kerkendag in Zeeland. Een erg leuk evenement waar ook gedeputeerde Swinkels van cultuur en monumenten aanwezig was. De deuren van het kerkgebouw waren geopend voor het publiek en het publiek werd gevraagd mee te denken over de toekomst van dit rijksmonument. Hoe kan het gebouw voor de toekomst bewaard blijven? En welke functies kunnen we erin kwijt, naast de erediensten?

Bijeenkomst met politieke partijen
Vorige week hebben we samen met de politieke partijen een bijeenkomst georganiseerd voor inwoners die ook graag een rol willen spelen in de gemeenteraad. Er waren elf aanmeldingen. De partijen hebben op inspirerende wijze uitgelegd wat het betekent om raadslid te zijn. Fijn dat er mensen zijn die zich actief willen inzetten voor onze democratie.

AgriFood Capital
Ik ben aanwezig geweest bij de regionale bijeenkomst van AgriFood Capital. Daar werd gepresenteerd dat er veel geld beschikbaar is voor ontwikkelingen in onze regio op het gebied van agrifood. We zien dat de samenwerking steeds beter gaat; zowel inhoudelijk als financieel boeken we resultaat. Onze proeflocatie in Agro As de Peel is daar een mooi voorbeeld van.

Landerdse jongeren
Het deed me goed om te lezen dat het ‘goed gaat met onze jongeren’. In het algemeen is er in Brabant een daling van criminaliteit onder jongeren waar te nemen. Ik was heel tevreden over de opzienbarende verbetering in Landerd. Een percentage van 8,9 tegenover 26,5 in 2010!

Betere dienstverlening
Tot slot ben ik blij u te kunnen melden dat onze dienstverlening weer een stukje verbeterd is: heeft u een paspoort, id-kaart of rijbewijs aangevraagd? Dan ontvangt u in het vervolg een SMS of e-mail als uw document klaarligt. Zo weet u precies wanneer u uw document af kunt halen!

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Dagboek Diala en Enas