Landerd

Basisscholen strijden tegen elkaar in online verkeersquiz

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Veilig Verkeer Nederland regio Zuid organiseert een online Verkeersquiz in de maanden april en mei. Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis.

Een verkeersquiz spelen tegen andere scholen, maar dan binnen je eigen klas! Dit is mogelijk met de online verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland. Deze online verkeersquiz wordt aangeboden aan alle basisscholen in de regio. De verkeersquiz gaat vanaf maandag 9 april online voor alle basisscholen in deze regio.

De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 8 of groep 7/8. De leerlingen spelen online voorrondes in hun eigen klas. De leerkrachten bespreken de vraag met de klas en de kin-deren gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen. Dit geeft alle scholen de gelegenheid om met deze leerzame en spannende quiz mee te doen.

Beste Verkeersklas
De scholen spelen de online quiz in de eigen klas binnen de periode van 9 tot en met 20 april. Van de deelnemende scholen gaan de 5 best scorende scholen door naar de regionale finale van de Verkeersquiz. In deze finale strijden de scholen om de titel ‘Beste Verkeersklas’ van de regio ‘s-Hertogenbosch. Deze finale vindt plaats op woensdag 23 mei in theater Lieve-kamp in Oss.

Met de inzet van de verkeersquiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema 'verkeer' voor kinderen leuk en spannend. De leerlingen discussiëren over verkeerssituaties en leren hoe ze de verkeersregels goed toe moeten passen. Het is ook een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. En uiteindelijk kunnen ze ook nog een leuke prijs winnen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties