Landerd

Nieuwe scholierenlijn 690

Arriva past buslijnen 90 en 96 aan

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO – Busvervoerder Arriva gaat een aantal aanpassingen doorvoeren op de buslijnen 90 en 96. Daarnaast komt er met ingang van december een nieuwe ‘scholierenbuslijn’, lijn 690.

Uit de bezettingscijfers van het eerste kwartaal van 2019 blijkt dat lijn 96 nauwelijks meer wordt gebruikt en dat er een verschuiving van mensen richting buslijn 99 heeft plaatsgevonden. De betere overstap in Uden maakt deze verbinding richting Oss beter benut dan de rechtstreekse verbinding.

Op het traject Schaijk-Grave gaat lijn 96 vanaf december parallel rijden met de nieuwe buslijn 690 (scholierenlijn). Deze lijnen rijden niet over de Heijtmorgen in Reek, maar via de Mgr. Borretstraat en Mgr. Suijsstraat richting Schaijk. “De halte Mgr. Suijsstraat bedient heel Reek goed, want heel Reek valt binnen 500 meter loopafstand van de halte”, motiveert Arriva deze keuze. “De huidige route is bovendien sneller en betrouwbaarder dan de route via de smalle Heijtmorgen. Op dit traject rijdt per december 2019 buslijn 90 niet meer, maar wel scholierenlijn 690 en buslijn 96. Met name voor lijn 690 is snelheid belangrijk.” Buslijn 690 heeft de volgende rijtijden: in de ochtend zijn het drie ritten vanuit Grave naar Den Bosch die om 8.07, 8.37 en 9.07 uur aankomen. In de middag gaat het om drie ritten die vanuit Den Bosch om 14.40, 15.40 en 16.40 uur vertrekken.

‘Forse verbetering’
De gemeente Landerd is positief over de aanpassingen van Arriva. “Er is sprake van een forse verbetering voor onze inwoners”, stelt wethouder Hans Vereijken. “Met de komst van de nieuwe buslijn 690 kunnen scholieren tijdens piektijden met een hogere frequentie (één keer per kwartier, red.) van Grave naar Den Bosch. Door deze scholieren in te laten stappen in buslijn 690 hoeven ze straks niet meer over te stappen in Heesch en hebben ze altijd een directe verbinding richting Den Bosch.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties