Landerd

Landerd voor elkaar

Annie van Gaal, Annie Bongers en Jan van de Hei in het zonnetje gezet

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - ‘Wie in Reek, Schaijk of Zeeland verdient volgens jou een extra steuntje in de rug in deze moeilijke coronaperiode?’. Zo luidde de oproep die Arena twee weken geleden plaatste in het kader van de campagne Landerd voor elkaar. Het leverde vele tientallen hartverwarmende reacties op, waarbij mensen werden voorgedragen door familie, vrienden of bekenden. Uit alle inzendingen zijn uiteindelijk drie personen geselecteerd: Annie van Gaal-van Thiel uit Reek, Annie Bongers uit Schaijk en Jan van de Hei uit Zeeland. Zij werden woensdagmiddag thuis verrast met een bloemetje en heerlijke Bossche bollen.

Annie van Gaal, Annie Bongers en Jan van de Hei werden thuis verrast met bloemen en Bossche bollen.

Annie van Gaal
Annie van Gaal werd voorgedragen door haar dochter Jolanda van Erp. "Het is sowieso voor iedereen een zware tijd, maar mijn moeder heeft het er heel moeilijk mee. Ze ziet niet meer zo goed en zie dan maar eens je tijd door te komen. Voor de coronatijd ging ze nog wel zelf met het busje naar Schaijk om een paar boodschapjes te doen, maar dit kan al acht maanden niet meer. Ze woont alleen en nu de wintertijd eraan komt zou een opsteker welkom zijn.”

Annie Bongers
Tilly van den Hoogen uit Schaijk nomineerde haar dorpsgenoot Annie Bongers voor een attentie. "Annie is weduwe en besteedt veel van haar tijd aan vrijwilligerswerk, zoals voor de Voedselbank in Oss, die nu in coronatijd ook acties organiseert voor de mensen in Schaijk. Daarnaast geeft Annie ondersteuning bij Oase, een hospice voor terminale zieken, en zet ze zich al jarenlang actief in voor onder meer het Oranje- en Sinterklaascomité en de buurtvereniging”, schreef Tilly aan Arena.

Jan van de Hei
Jan van de Hei uit Zeeland werd opgegeven door zijn drie dochters. Een van hen is Ilse van de Laak-van de Hei. "Papa heeft de afgelopen vier jaar veel verdriet en gezondheidsproblemen gekend. Deze gezondheidsproblemen hebben geleid tot een nagenoeg blind zijn, waardoor hij nu al bijna twee jaar aan huis gekluisterd is. In coronatijd brengt dit veel eenzaamheid met zich mee, zeker sinds mijn moeder in 2017 is overleden.”

"Door zijn gezondheidsproblemen kan hij nauwelijks nog tv kijken en de krant lezen en ook niet meer autorijden of fietsen. En dat terwijl hij zijn leven lang een fervent wielrenner is geweest. Hij fietste onder andere naar Rome, Lourdes en Praag. Maar nu kan hij niet zelfstandig meer de deur uit. Zijn wereld is letterlijk en figuurlijk erg klein geworden. In twee jaar tijd is hij veranderd van een fitte vitale man naar een oude invalide man. Dit doet ons als zijn drie dochters erg veel pijn. Hij heeft zijn leven lang zo hard gewerkt en zo gezond geleefd. Zijn vrouw is er niet meer en nu ook dit nog. Het leven is soms zo oneerlijk. We merken aan papa dat het hem soms moeite kost om de fijne momenten in het leven nog te vinden. Daarom doen we er alles aan om hem op te beuren. Het zijn de kleine dingen die het doen. Daarom hopen we dat jullie hem weer een klein lichtpuntje kunnen geven.”

Chantal Slotboom, media-adviseur van Arena, overhandigt de attenties aan Annie van Gaal. In het midden haar dochter Jolanda van Erp.

Annie Bongers.

Ook Jan van de Hei uit Zeeland was blij verrast.

|Doorsturen

Uw reactie