Landerd

FOTOREPORTAGE: Acht inwoners van gemeente Landerd koninklijk onderscheiden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD – Tijdens de traditionele lintjesregen in aanloop naar Koningsdag zijn in de gemeente Landerd acht personen koninklijk onderscheiden door burgemeester Marnix Bakermans. Antoinette van den Broek-Kivits en Rob van Gaal uit Schaijk, Teunie Danen-Wegman, Antoon de Louw en Guus Weitzel uit Reek en José Scholte-Pepers, Chris van Hout en Nicola van Zeeland-Dekkers uit Zeeland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. (foto's: Marc van Zuylen, LanderdFotografie)

De betrokken inwoners hebben zich ieder op hun eigen wijze verdienstelijk gemaakt voor de gemeenschap en/of de maatschappij. Zij hebben eraan bijgedragen dat de gemeente Landerd beschikt over een bruisend en actief verenigingsleven.

Antoinette van den Broek-Kivits
Antoinette van den Broek-Kivits uit Schaijk is al sinds 1995 vrijwilliger bij Dagopvang De Wijers in Schaijk. Ze ondersteunt meerdere dagdelen per week de dagactiviteiten die aangeboden worden aan de cliënten. Daarnaast is zij sinds 2008 collectant voor de Katholieke Bond voor Ouderen en collecteert zij sinds 2015 ook voor de Goede Doelen Week.

Rob van Gaal
Rob van Gaal uit Schaijk ontving een lintje omdat hij zich al sinds 1987 op allerlei terreinen als vrijwilliger inzet voor Scouting Schaijk. Verder is hij sinds 1988 bestuurslid bij volleybalvereniging Peter Peters TSR. Naast zijn bestuurstaken is Van Gaal bij die club ook actief als trainer, coach, scheidsrechter en (mede-)organisator van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. Ook is Rob al vele jaren lang vrijwilliger bij Stichting Jeugdvakantiewerk Schaijk (Moeschakamp) en Jongerendisco De Fuik.

Teunie Danen-Wegman
Teunie Danen-Wegman uit Reek is gedecoreerd vanwege haar tientallen jaren lange vrijwillige inzet voor onder meer Zorgcentrum Reek, parochie H. Antonius Abt in Reek, de jeugdcommissie van carnavalsvereniging De Kélèstrôpers, Missie Ontwikkeling en Vrede Reek, de Goede Doelen Week Schaijk-Reek, de plaatselijke KBO en de Zorgcoöperatie Reek.

Antoon de Louw
Een andere duizendpoot uit Reek die een lintje kreeg opgespeld, is Antoon de Louw. Hij is al sinds 1965 bestuurslid en vrijwilliger bij Achilles Reek. De Louw startte bij de Reekse voetbaltrots als leider van een jeugdteam. Van 1974 tot 1992 was hij lid van het jeugdbestuur. Van 1978 tot 2007 was hij bestuurslid en in de periode van 1996 tot 2007 voorzitter. Sinds 2007 is Antoon actief als wedstrijdcoördinator, lid van de sponsorcommissie en lid van de maandagochtendploeg. Verder is hij al jarenlang collectant voor de Goede Doelen Week Schaijk-Reek en is hij een actief lid van de Reekse Politieke Partij.

Guus Weitzel
Ook Guus Weitzel zet zich sinds jaar en dag op vele gebieden in voor de Reekse samenleving. Zo was hij tien jaar lang vrijwilliger bij De Kélèstrôpers , waar hij onder meer lid was van de Raad van Elf. Verder was Guus als vrijwilliger actief bij voetbalvereniging Achilles Reek, onder meer als jeugdleider van diverse teams. Sinds 2008 is hij penningmeester/voorzitter van Stichting Evenementen Reek en mede-organisator van het StREEKfeest. Weitzel is een van de drijvende krachten en bestuurslid van het eerste uur. In 2019 droeg hij de voorzittershamer over. Verder levert de gedecoreerde een belangrijke bijdrage aan het Reekse dorpsontwikkelingsplan. Hij begeleidt en verbindt de werkgroepen, waardoor er mooie initiatieven zijn ontplooid.

José Scholte-Pepers
José Scholte-Pepers uit Zeeland is koninklijk onderscheiden voor haar vele vrijwilligersactiviteiten voor onder andere Creatief Centrum ’t Werkhuis, voetbalvereniging Festilent, Zorgcentrum Compostella en Missie Ontwikkeling en Vrede Zeeland. Sinds 2008 is zij mantelzorger voor gezinsleden en als vrijwilliger bij Dinekes koor verzorgt José sinds 2009 bij de parochiediensten in Compostella en De Nieuwe Hoeven de muzikale ondersteuning.

Chris van Hout
Zeelander Chris van Hout is eveneens zeer actief in het Zeelandse. Zo was hij twintig jaar lang collectant voor diverse goede doelen en is hij sinds 1988 secretaris van vogelvereniging Kleur en Zang. Voor de jaarlijkse tentoonstelling van Kleur en Zang verzorgt Van Hout de opbouw, registreert hij de vogels en maakt hij een catalogus en oorkondes voor de prijswinnaars. Daarnaast bracht hij drie boeken uit over de vogelvereniging. Sinds is Chris lid van de werkgroep Heemkundekring Zeeland en sinds 2013 treedt hij op als gastheer bij Stichting Dorpshuizen Landerd. Als bestuurslid van Stichting Project organiseerde en ondersteunde hij onder meer de Samenloop voor Hoop, Het Glazen Huis en wandelevenement de Zeelandse Omloop.

Nicola van Zeeland-Dekkers
Ook Nicola van Zeeland-Dekkers uit Zeeland zet zich op velerlei terreinen in voor de lokale gemeenschap. Zo was zij in de jaren zeventig lid van de ‘werkgroep oprichting’ peuterspeelzaal Pinkeltje in Zeeland en was zij van 1974 tot 1997 Hoofd keukenstaf van Stichting Jeugdbelangen. Sinds 1978 is Nicola bestuurslid van het CDA. Verder bekleedde zij bestuursfuncties bij het schoolbestuur lagere scholen Zeeland en het parochiebestuur van Sint Jacobus de Meerdere in Zeeland. Sinds 1995 organiseert de Zeelandse de collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp en sinds 2001 verzorgt zij de coördinatie van de misintenties voor parochie Sint Petrus. Vanaf 2014 is Nicola gastvrouw bij de Zorgcoöperatie Zeeland.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties