Landerd

Onafhankelijke cliëntondersteuning WMO

'Aanvragen van hulp en ondersteuning is voor veel mensen lastig'

Door De redactie van Arenalokaal.nl

LANDERD - Sinds 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van begeleiding, ondersteuning en verzorging van burgers. Waar voorheen de Rijksoverheid was toegerust met deze verantwoordelijkheid, zijn de taken nu overgeheveld naar de gemeente in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Om mensen te assisteren bij de aanvraag van een (maatwerk)voorziening, kunnen ze een beroep doen op de gratis onafhankelijke cliëntondersteuner. In Landerd is dat Wim van Dalen.

Wim van Dalen (rechts) is de onafhankelijk cliëntondersteuner WMO in Landerd.

De ervaren cliëntondersteuner begrijpt als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om de juiste zorg en ondersteuning te vinden om mee te blijven doen in de samenleving. Een informatief gesprek vooraf kan inzicht bieden in wat je mag en kunt verwachten van de gemeente. Het ondersteuningstraject kan bestaan uit de volgende elementen:

  1. Het verhelderen van de behoefte en de vraag.
  2. Het opstellen van een persoonlijk plan waarin de ondersteuningsbehoefte wordt gemotiveerd.
  3. Het voorbereiden van het beoordelingsgesprek (ook wel bekend als het ‘keukentafelgesprek’).
  4. De ondersteuning tijdens het beoordelingsgesprek.
  5. De nazorg na het beoordelingsgesprek, met:
    a. Eventuele ondersteuning in de overstap naar de maatwerkvoorziening;
    b. Indien afgewezen, het zoeken naar een andere, passende oplossing of het maken van bezwaar.

Wim van Dalen is de vrijwillig en onafhankelijke cliëntondersteuner WMO in de gemeente Landerd. Bij hem is elke Landerdse burger welkom met zijn ondersteuningsvraag. Hij kijkt graag mee en heeft hier ook de tijd en de ruimte voor. Het kan gebeuren dat een ondersteuningsvraag dusdanig complex is dat hij niet de ondersteuning kan bieden die je nodig hebt. In dat geval zoekt hij mee naar passende oplossingen. Hierbij kan een beroep worden gedaan op collega’s uit het eigen netwerk of zorgprofessionals van MEE of andere hulpverleningsorganisaties.

Heb je een ondersteuningsvraag voor jezelf, een naaste of een cliënt? Neem dan contact op met Wim van Dalen via 0486-462054, 06-12717761 of mail@wimvandalen.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties