Landerd

Festiviteiten in Zeeland op 18 september

Operatie Market Garden opnieuw herdacht in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Op 17 september 2019 is het 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden (OMG) plaatsvond. Net als in 2014 wordt het geallieerdenoffensief op veel plaatsen herdacht. Zo ook in de gemeente Landerd. Een colonne van Liberation Task Force, met veel historische militaire voertuigen, volgt de oude route van OMG en trekt op woensdag 18 september door het centrum van Zeeland.

De militaire colonne trekt in 2014 onder grote publieke belangstelling door het centrum van Zeeland.

Ter gelegenheid van 75 jaar OMG vindt op woensdagmiddag 18 september een keur van activiteiten en festiviteiten plaats in het centrum van Zeeland. “Platform Toerisme Landerd gaat er in samenwerking met de lokale horeca weer een mooi spektakel van maken”, geeft de Landerdse wethouder Hans Vereijken aan. “Als college vinden wij het heel goed dat er wordt stilgestaan bij 75 jaar Operatie Market Garden en daarom stellen wij zowel voor de Stichting OMG (3.500 euro, red.) als de organisatie van de lokale festiviteiten in Landerd (10.000 euro) budget beschikbaar.”

Operatie Market Garden
Operatie Market Garden luidt op 17 september 1944 de bevrijding van Zuid-Nederland in. Het doel van de geallieerden is om strategische bruggen te veroveren zodat het Britse grondleger kan oprukken. De operatie is geen succes. De troepen hebben last van vertraging op Hell's Highway en Arnhem blijkt een brug te ver. De Tweede Wereldoorlog woedt daarom nog enkele maanden voort, maar onze regio is na vier jaar bevrijd van de Duitse bezetter. Destijds reden voor feest en nu weer. De vorige keer dat er op deze schaal werd stilgestaan bij de bevrijding was in 2014, vijf jaar geleden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties