Landerd

74e editie van dodenherdenking in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Op zaterdag 4 mei 2019 herdenkt Nederland burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In Landerd vindt de herdenking dit jaar plaats in Zeeland. De organisatie berust bij het Comité Dodenherdenking Zeeland, dat bestaat uit een brede afvaardiging van de Landerdse gemeenschap.

Dit jaar is de 74e editie van de dodenherdenking. Er wordt dan stilgestaan bij het feit dat we 74 jaar in vrijheid leven. Elk jaar is het begrip ‘Geef vrijheid door’ de landelijke rode draad bij de dodenherdenking. Ieder jaar wordt hierop ingespeeld met een ander jaarthema. Dit jaar is dat het thema ‘In vrijheid kiezen’.

Het programma luidt als volgt:
18:15 uur: Samenkomst bij Mariakapel aan de Kapelweg in Zeeland, alwaar kranslegging. Aansluitend stille tocht naar De Morgenzon;
19:00 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de aula van De Morgenzon;
19:45 uur: Hijsen van de vlaggen en kranslegging op het kerkplein;
19:58 uur: Last Post;
20:00 uur: 2 Minuten stilte;
20:02 uur: Wilhelmus door Semper Crescendo;
20:05 uur Loslaten vredesduiven gevolgd door bloemlegging door álle aanwezigen bij graven geallieerden. Aansluitend gelegenheid tot koffie drinken in het gemeentehuis in Zeeland.
21:30 uur: Einde bijeenkomst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties