Landerd

300 deelnemers aan Landelijke Opschoondag op 24 maart in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Op zaterdag 24 maart is het weer Landelijke Opschoondag. Onder het motto 'Schoon en duurzaam Landerd' zijn alle buurtverenigingen uitgenodigd deel te nemen aan deze dag. Nederland gaat massaal de straat op om zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Wethouder Ben Brands opent de dag om 9.30 uur op het Van Spijkplein (voor de kerk) in Schaijk.

Leden van de Wildbeheerseenheden Schaijk, Reek en Zeeland zijn bij de opening aanwezig. Zij doen al vele jaren mee aan de landelijke opschoondag en nemen een zeer groot deel van het buitengebied van Landerd voor hun rekening voor het opruimen van zwerfafval.

De gemeente vraagt haar inwoners om zelf in de eigen woonomgeving te organiseren dat het zwerfafval wordt opgeruimd. De gemeente treedt faciliterend op door onder andere plastic verzamelzakken, veiligheidshesjes, handschoenen en eventueel ander materiaal ter beschikking te stellen. Op het einde van de dag wordt het verzamelde zwerfafval opgehaald. Vele verenigingen hebben al gemeld dat ze meedoen aan de opschoondag. Ook de verenigingen die al meerdere jaren hebben deelgenomen aan de landelijke opschoondag doen weer mee.

De volgende verenigingen doen mee: buurtverenigingen De Vlasakkers, De Steenmakkers, Van Kilsdonkplein, De Strepen, Vur d’n Berg en Duifhuis/Hoefkens/Kreitsberg in Zeeland. Uit Schaijk de buurtverenigingen De Grun’n Hoek, ’t Kolfke, De Stroat, en In d’n Hof. Ook voetbalvereniging Festilent en VCO uit Zeeland doen weer mee. Scouting Schaijk uit Schaijk helpt ook al vele jaren mee. In totaal nemen circa 300 vrijwilligers, jong en oud, deel aan de schoonmaakdag in Landerd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties