Landerd

Van 1 tot en met 30 maart, voor iedereen in Landerd

30 dagen gezonder! Help jij mee?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Iedereen weet vaak voor zichzelf wel wat gezonder zou zijn. Maar ‘weten’ is nog geen ‘doen’. Daarom vindt in Landerd in maart de campagne '30 dagen gezonder' plaats om samen in actie te komen voor onze gezondheid. "Zeker in deze tijd is het extra belangrijk om onze gezondheid een positieve boost te geven", vertelt Geke van Dick, medewerker Gezondheidsbevordering.

De campagne is geïnitieerd door GGD Gooi en Vechtstreek. Geke: "De ambitie is om de campagne vanaf volgend jaar landelijk uit te rollen. Dit jaar mogen we, al is het last-minute, als gemeente Landerd alvast meeliften met dit mooie initiatief. Iedere inwoner die nu al start met een nieuwe gezonde gewoonte is mooi meegenomen."

Wat is de bedoeling?
Iedereen kiest een eigen uitdaging. Uitdagingen kunnen bijvoorbeeld zijn: elke dag op tijd naar bed, water drinken in plaats van alcohol of fris, 30 dagen een appje, kaart of telefoontje sturen naar een vriend/vriendin. Aanmelden kan via www.30dagengezonder.nl. Tijdens de actiemaand en bij de start ontvangen deelnemers per mail tips en adviezen. Daarnaast kunnen deelnemers elkaar aanmoedigen, ervaringen delen en kans maken op leuke en gezonde prijzen via Facebook.

Voor wie?
Deze campagne is voor jong en oud. Voor alle inwoners die afgelopen jaar aan één van de fittesten in Zeeland en Reek hebben deelgenomen is dit een extra steuntje in de rug om de opgedane inzichten om te zetten in acties.

Geke van Dick: "Onze preventiewerkers Jeugd en Volwassenen in Landerd steunen deze campagne. Jongeren, volwassenen of senioren die individuele ondersteuning of vragen hebben, kunnen bij hen terecht."

|Doorsturen

Uw reactie