Zeven politieke partijen samen in Team Lokaal Land van Cuijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Een nieuwe politieke partij is geboren: Team Lokaal. Dit is vrijdag 7 mei bekendgemaakt op doe-boerderij An 't Hoag in Rijkevoort-De Walsert. Deze locatie is het geografische middelpunt van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Lijsttrekker van de nieuwe partij is Willy Hendriks, wethouder in Boxmeer.

De oprichting van Team Lokaal is bekendgemaakt op de meest centrale locatie binnen het Land van Cuijk. "Als lokale partij zijn wij niet gebonden aan landelijke partijprogramma's en standpunten", zegt Hendriks. "Onze inwoners staan centraal en daarbij krijgen alle kernen gelijke aandacht." Om deze gelijkheid en de herkenbaarheid van Team Lokaal te onderstrepen heeft Willy meerdere ‘running mates’, onder wie Egidia Jetten (Sint Anthonis), Helma Pluk (Cuijk), Erik van Daal (Mill & St. Hubert) en Marco van den Berg (Boxmeer).

Team Lokaal denkt dat inwoners en ondernemers met het Land van Cuijk een gemeente krijgen die dienstverlening kan bieden met een kwaliteit die past bij de vraagstukken van vandaag en morgen.  "Daar hoort een vertrouwde politieke vertegenwoordiging bij", stelt Hendriks. "Met Team Lokaal bundelen zeven lokale partijen de krachten en bieden we samen een herkenbare, lokale politieke vertegenwoordiging. Als Team Lokaal blijven we toegankelijk, onafhankelijk, actief, sociaal en betrouwbaar."

Team Lokaal is een partij die staat voor verbinding én elkaar de ruimte geven. "Met respect voor eenieder, werkt de partij vanuit de inhoud en vanuit onderbouwde argumenten", licht Hendriks toe. "Deze basisprincipes vormen samen met onze drijfveren het fundament van www.teamlokaal.nl. Onze Puijke Plannen maken we de komende maanden bekend."

Herindeling
Op 1 januari 2022 worden de gemeenten Cuijk, Boxmeer, Grave, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert opgeheven en gaan zij samen verder als één gemeente Land van Cuijk. In aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november hebben dus zeven lokale partijen besloten samen verder te gaan onder de naam Team Lokaal, Land van Cuijk.

|Doorsturen

Louis Sparidans

2021-05-12 19:54:36


Prima Paul, voor je berichtgeving in dezen, zij het deels onvolledig.

Ofschoon Grave als enige gemeente in het Land van Cuijk tot het verspreidingsgebied van de Arena behoort, vermeld je niet dat de twee lokale partijen in Grave ervoor gekozen hebben om zich hierbij NIET aan te sluiten, maar zelfstandig in november de gemeenteraadsverkiezingen ingaan.

Opmerkelijk, zij het dat beide partijen feitelijk geen voorstander waren van de herindeling in het Land van Cuijk.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties