Waterschap Aa en Maas start met maaionderhoud in district Raam

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Door (jaarlijks) sloten en beken te maaien voorkomt het waterschap dat deze dichtgroeien. Dit is belangrijk voor de aan- en afvoer van water. Een goede doorstroming helpt wateroverlast voorkomen. Elk jaar maait het waterschap zoveel mogelijk tussen 1 juni en 15 november. Als er vóór 15 juli wordt gemaaid, gebeurt dit extra zorgvuldig om de flora en fauna te beschermen.

Het maaionderhoud in het district Raam wordt namens het waterschap uitgevoerd door aannemersbedrijf J. van den Brand B.V & Gebr van Erp. Om het onderhoud uit te kunnen voeren, moet de aannemerscombinatie in een deel van het gebied rijden over gronden die niet in eigendom zijn van het waterschap.

Eigenaren van een stuk grond dat aan een sloot of beek grenst, moeten deze onderhoudswerkzaamheden toestaan. Dit staat in artikel 5.23 van de Waterwet. Goede doorstroming is immers van belang voor de hele omgeving. Ook zijn zij verplicht het maaisel te ontvangen. Voor 2019 geldt dat een groot deel van de ontvangstplicht van maaisel stroomafwaarts gezien aan de linkerzijde is. Dit geldt niet voor brede sloten en beken, daar zijn beide eigenaren verplicht het maaisel in ontvangst te nemen. De machines die de werkzaamheden uitvoeren, hebben een sticker met daarop een verwijzing naar de projectwebsite www.jvandenbrand.nl/raam

Meer informatie
• Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Lees dan het beheersplan van waterschap Aa en Maas. Op www.aaenmaas.nl/pagina/vergunningen-en-regels/slootonderhoud staat waarom het onderhoud op een bepaalde wijze wordt uitgevoerd.
• Meer informatie over de aannemerscombinatie vindt u op www.jvandenbrand.nl/raam

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties