VPTZ: Hospice de Cocon en Thuis - er zijn voor de ander

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - In hospice de Cocon in St. Anthonis, maar ook bij mensen thuis in het Land van Cuijk, begeleidt een team van betrokken en gedreven vrijwilligers mensen in de laatste fase van hun leven om menswaardig te sterven. De afkorting VPTZ staat voor vrijwilligers palliatieve terminale zorg.

Na de corona-uitbraak gaat de ondersteuning en begeleiding weer van start, en zijn vrijwilligers ‘die er willen zijn voor de ander’ meer dan welkom.

Ondersteunende zorg door vrijwilligers
De vrijwilligers zijn gemotiveerde, evenwichtige en integere mannen en vrouwen, die een luisterend oor en emotionele ondersteuning kunnen bieden. Zij hebben in hun begeleiding aandacht voor zowel de lichamelijke als geestelijke situatie van mensen die voor het afscheid van hun leven staan. De ondersteuning sluit zoveel mogelijk aan op de behoeften en wensen van de gast of cliënt en de directe naasten.

Wat houdt het in?
Er is behoefte aan vrijwilligers in de directe zorg, als aanvulling op en in samenwerking met de mantelzorg en de professionele zorg. Bij directe zorg valt te denken aan het helpen bij de lichamelijke verzorging, samen met de thuiszorg, of bij het eten en drinken, voorlezen, zorg voor de gastenkamer en wat huishoudelijke taken.

Medische zorg
De verpleegkundige zorg wordt geleverd door een thuiszorgorganisatie. Voor de medische begeleiding blijft in principe de eigen huisarts verantwoordelijk.

Aanmelden of vragen?
Neem contact op via 0485-381927 of kijk op www.vptzlandvancuijk.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties