Volgend jaar geen Brabants Oerparcours in Mill

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MILL - In 2019 zal er geen Brabants Oerparcours gehouden worden in Mill. Na zes succesvolle edities van deze laagdrempelige survivalrun, slaat de organisatie om diverse redenen een jaartje over. Het Oerparcours is een activiteit van het Toeristische en Recreatieve Platform Ontdek Mill in samenwerking met Stichting Beweegtuin Mill.

Geen Oerparcours in 2019. (foto: Cockie Kremers)

De belangrijkste reden voor een pauze is dat er klachten bij de Omgevingsdienst Brabant-Noord zijn binnengekomen rond de mogelijke verstoring van de aanwezige flora en fauna in de Groespeel en Kanaalzone. Vooral in het broedseizoen (april, mei en juni) is hier een grotere kans op. De organiserende werkgroep moet van tevoren een ecologisch rapport op laten stellen, om te inventariseren welke flora en fauna er zoal aanwezig is. Aan de hand van die inventarisatie kan na de survivalrun bekeken worden welke verstoringen er eventueel hebben plaatsgevonden.
Deskundigen adviseerden de organiserende werkgroep om geen Oerparcours te houden tijdens het broedseizoen in de Groespeel en Kanaalzone. Kans op verstoring van broedende vogels is dan immers het grootst. Als uit de inventarisatie zou blijken dat er inderdaad een verstoring is, dan volgen er ook boetes aan het adres van de organisatie.

Toekomst
Met bovenstaande adviezen heeft de werkgroep gezocht naar een datum buiten het broedseizoen in 2019. Voor het broedseizoen bleek organisatorisch niet meer haalbaar om alles te kunnen regelen. In het najaar is een deel van deze organisatie en ook diverse vrijwilligers, druk met de voorbereidingen van de Duomarathon in september. Hierdoor is besloten in 2019 geen Oerparcours te organiseren en nu te richten op een datum eind maart 2020. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en de eventueel nieuwe datum via de Facebookpagina van het Oerparcours. Zie ook www.oerparcours.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties