Vierdaagse wandelaars gezocht in de strijd tegen bloedkanker

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Stichting Matchis zoekt deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse die hun kilometers willen lopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen bloedkanker. Met die opbrengst zoekt Matchis nieuwe stamceldonoren die patiënten kunnen genezen van kanker.

Vraag tijdens de Vierdaagse aandacht voor stemceldonatie. (foto: Wilbert Kruijsen Fotografie)

De Vierdaagse wandelen tegen bloedkanker helpt op twee manieren. Natuurlijk door het ophalen van geld, maar ook doordat de wandelaars met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Hierdoor worden mensen op het idee gebracht om zich op te geven als stamceldonor. Wandelen voor Matchis is heel makkelijk, want via de Matchis website maak je zelf een persoonlijke sponsorpagina en verder krijg je alle hulp om van jouw deelname een succes te maken.
Stichting Matchis is de wandelaars erg dankbaar en legt de wandelaars tijdens alle wandeldagen in de watten. Met dagelijkse verzorging langs de route, een wandelclinic met trainings- en voedingstips, uiteraard een gepast wandelsportshirt en een goed gevuld wandelpakket. Met op de vrijdag zelfs een exclusieve familieontmoetingsplek vlak voor de finish op de Via Gladiola.

Over Matchis
Ieder jaar krijgen negenduizend mensen in Nederland de diagnose bloedkanker, zoals leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor. De stamcellen bestaan namelijk uit ontelbare kleine, unieke puzzelstukjes en die moeten tussen donor en patiënt zo nauwkeurig mogelijk passen. Voor die perfecte match zijn er veel donoren nodig. Stichting Matchis zoekt daarom zo veel mogelijk mensen die stamceldonor willen worden, verzorgt de match tussen donor en patiënt en begeleidt donoren tijdens het hele proces van stamceldonatie.

Geef je op
Heb jij een startbewijs voor de Nijmeegse Vierdaagse en wil je met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan mee voor Matchis en geef patiënten met kanker kans op een toekomst. Wil jij meedoen, meld je dan aan via Sterk voor Matchis (www.sterkvoormatchis.nl) of neem contact op met Margot van den Akker via margot.vandenakker@matchis.nl of 06-11608254.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties