Verpleegkundigen en verzorgenden ontvangen bonus van 1000 euro

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Zorgprofessionals die in hun werk te maken hebben gehad met de gevolgen van COVID-19 ontvangen een bonus van duizend euro netto. Dit als dank voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Dat maakte minister Hugo de Jonge donderdagochtend bekend. Het gaat om een bonus voor alle sectoren. Stella Salden, voorzitter van beroepsorganisatie NU’91: “We zijn positief over het feit dat de bonus nu eindelijk geregeld is.”

De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, schoonmakers en al het andere ondersteunende personeel binnen alle zorgsectoren. Dat deze netto wordt uitgekeerd, vindt NU’91, beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden een goede zaak. Stella Salden: “Vanaf het begin hebben we aangekaart om deze bonus netto uit te keren. We zijn blij dat dit nu ook gebeurt.”

'Pas het begin'
Toch blijft de beroepsorganisatie kritisch. Stella Salden: “Natuurlijk zijn we blij met deze bonus, omdat zorgpersoneel meer verdient dan alleen applaus. Maar we zien het ook als een eerste stap in de richting van een structurele verbetering en waardering van de zorg. De afgelopen periode heeft meer dan duidelijk gemaakt hoe onmisbaar onze zorgprofessionals zijn. Daar moet een passende beloning tegenover staan. Niet alleen nu door een eenmalige bonus, maar ook in de toekomst in de vorm van betere arbeidsomstandigheden, meer zeggenschap en structureel betere salarissen.”

Uitwerking deze zomer
VWS gaat in overleg met zorginstellingen ervoor zorgen dat het geld terechtkomt bij de mensen voor wie het is bedoeld. Gedurende de zomer wordt nog verder uitgewerkt hoe de subsidie op een efficiënte manier kan worden uitgekeerd zonder hoge administratieve lasten. Er wordt naar gestreefd om het loket voor de aanvragen per uiterlijk 1 oktober te openen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties