Onderzoek: Alcoholgebruik in Noord-Brabant

Veel overmatige drinkers in Grave en Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/LANDERD - Nederland kent een aanzienlijk aantal overmatige drinkers. Afkickkliniekwijzer.nl deed onderzoek naar het alcoholgebruik van Nederlanders op basis van data van het CBS en het RIVM. Brabanders lopen graag te koop met hun liefde voor eten en drinken. Volgens het onderzoek doen ze dat laatste landelijk gezien niet buitensporig. Noord-Brabant staat met 7% overmatige drinkers ‘slechts’ op de zesde plaats van de 12 Nederlandse provincies. Inwoners van de gemeenten Landerd en Grave scoren met 8% bovengemiddeld hoog qua alcoholgebruik. 

Volgens het RIVM is een overmatige drinker iemand die meer dan 21 glazen alcoholische drank per week nuttigt. Dit aantal geldt voor mannen. Vrouwen worden vanaf 14 glazen per week als overmatige drinker bestempeld.

Asten staat in de landelijke top-10 van overmatige drinkers per gemeente. In deze regio wordt door 1 op 9 alcoholgebruikers meer genuttigd dan de door het RIVM vastgestelde norm. Daarnaast is ook nog eens 16% van de Astenaren een zware drinker (6 glazen of meer per week).
De enige Brabantse gemeente die in de landelijke top-10 van minste drinkers volgens de richtlijn voorkomt is Cuijk met 4%. Daarmee scoort de gemeente ook het laagste percentage van de provincie.

Kijk voor alle Brabantse onderzoeksresultaten op: https://www.afkickkliniekwijzer.nl/alcoholgebruik-noord-brabant/?msID=e8c26fc3-0a6b-46eb-8444-7b76ef3998ad

 

|Doorsturen

Jan

2019-08-20 19:12:05

Puur verklaarbaar door het AZC in Grave. 

Pipo de clown

2019-08-21 08:15:08

Tja wat mag je nog wel ?? Niet roken, drinken, eten, auto rijden, verwarming aanzetten, airco aanzetten, lampen aanzetten, tegels in de tuin, vlees eten, sproeien, enz enz. Dadelijk moet je nog belasting betalen voor adem te halen. Behalve AZC en buitenlanders die mogen alles. De wereld op zijn kop.

anton coolen

2019-08-23 11:29:33

Beste Pipo,

Wat een ongenuanceerd bericht . Ben erg benieuwd hoeveel belasting Pipo betaalt. Uiteraard ligt het weer aan de buitenlanders 

o.a. Polen andere Oostbloklanders die mede zorgen dat onze economie een van de beste van de wereld is . Zonder deze lieden zijn wij nergens op economisch niveau.

Vergeet U dat wij op nummer twee staan op de wereldranglijst aangaande welzijn,gezondheidszorg en rijkdom .

Daarnaast wat  het AZC daar mee te maken heeft ontgaat mij helemaal . Wij mogen trots zijn dat wij de echte vluchtelingen mogen opvangen .Uiteraard zitten er ook rotte appels tussen. Maar waar is dat niet .

Verder wij hebben een uitstekende rechtstaat en wetgeving .

Het is  voor mij een voorrecht om veel belasting te moeten betalen .Hoop dit nog heel lang te mogen doen . De prettige reden is dat er ook naar gelang inkomsten binnenkomen .

Blijf gezond en ben dankbaar dat je in Nederland mag wonen.

Advies : Het glas is altijd bij mij half vol "misschien ook een idee voor U om zo ook eens naar Nederland te kijken .

Ben erg benieuwd wie U bent .Altijd welkom in de Molenaarstraat 57 Schaijk om van gedachte te wisselen .Dit met een flink glas wijn .

Ja,Ja ,  U hoort bij de club azijnzeikers altijd negatief en ontevreden zijn .

Waarschijnlijk zelden een buitenlander gesproken in Uw woonplaats .Nog nooit een bezoek gebracht aan een AZC en met die mensen gesproken .

Groeten aan Uw leider Wilders.

Blijf gezond,

p.s. Ik ben niet van de linkse kerk, maar heb wel respect en medeverantwoordelijkheidsgevoel voor de medemens.

Nico Degen

2019-08-25 11:11:30

Ooit was er een tijd waarin een enkeling alles mocht en ook deed. Maar het mag u duidelijk zijn dat reclame die via voornamelijk computers waardoor iedereen alles wil hebben. Onderzoekers het gevolg van de koopgedrag vastgesteld. Daaruit blijkt dat commercialiteit er voor zorgt dat het gebruik van bijvoorbeeld tuinverwarming, binnenhuisarchitectuur voor iedereen, auto’s die dik over de tweehonderd kunnen, wijnklimaatkasten en ja luchtzuivering voor particulier gebruik nu HOT zijn.

Uiterst teleurstellend dat u een ACZ erbij sleept, een van onze verworvenheden, waardoor het door u gestelde in de gootsteenvermaler verdwijnt. En ja voor schone lucht betalen wij al tientallen jaren, gelukkig maar, want anders waren zoals sommige steden in het buitenland ook onze steden onbewoonbaar geweest. En daar waren geen vluchtelingen voor verantwoordelijk. Zelfs Wilders zal zich er niet aan wagen om dergelijke onzin neer te pennen. En tot slot, kies een andere naam, immers een clown is om te lachen.

Maria

2019-09-16 13:00:54

Leuke reclame van Heineken. Geënt op IAMAMSTERDAM.

IAMSCHAIJK bij de opening van nieuwe centrum Schaijk?

Er wordt dus duidelijk NIET begrepen wat het idee erachter was.

Met BIERTJE? laat Heineken in elk wel zien dat zij het wel kunnen.

Nee, is te moeilijk. Na een aantal biertjes en weinig of veel wijntjes. Bier op wijn geeft venijn. Wijn op bier geeft plezier.

AA doet het met druivensap en radlers. Is ook lekker?

Laat bestuurders eerst blazen voordat ze gaan besturen.

Moeten de Fransen ook verplicht in auto hebben.

Van toeten noch blazen weten...

Nee, ik doe aan zulke onzin niet mee.

Maar mijn stukje lijkt erg veel op de debatten die overal gevoerd worden. Lees het volgende geschiedenisboek (in stripvorm)

Van nul tot nu (deel 1) De vaderlandse geschiedenis tot 1648.

Is een aanrader.

Maria

2019-09-16 13:05:11

Lees het volgende geschiedenisboek (in stripvorm)

Van nul tot nu (deel 1) De vaderlandse geschiedenis tot 1648.

door Thom Roep en Co Loerakker

Daarin staat een beeldende uitleg in stripvorm over onze achtergrond en het bestuur. Zelf het alcoholgebruik wordt deels belicht.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties