Tweede editie beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Goede beroepskeuze is nergens al zo vroeg zo belangrijk als op het VMBO. Goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid. Bij On Stage ontmoeten de jongeren hun eigen, lokale, duurzaam en persoonlijk (beroeps)netwerk en leren dit te onderhouden. (foto: Bona Pictura)

“VMBO-leerlingen vormen straks de kern van onze samenleving”, zegt Berita Cornelissen, directeur-bestuurder van Metameer. “We zouden deze leerlingen moeten koesteren!”. Door de rode loper voor ze uit te rollen en ze letterlijk op het podium te zetten, geef je ze het gevoel erbij te horen. Zo worden zelfvertrouwen, eigenwaarde en intrinsieke motivatie bijna ongemerkt en 'spelenderwijs' vergroot door de ervaringen rondom On Stage.

De eerste editie van Land van Cuijk Maasduinen On Stage was in juni een groot succes. 120 bedrijven uit alle sectoren met samen bijna 250 beroepsbeoefenaars namen deel aan het beroepenfeest en de DoeDag. Zij hebben ruim 900 vmbo-leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer de kans gegeven met hen kennis te maken en zelf te ervaren hoe een werkdag eruitziet.
“Door als VO-scholen de handen in één te slaan kun je veel meer bereiken dan als VO-school alleen”, licht Cornelissen de samenwerking toe. “Samen sta je sterker en daar is dit project een goed voorbeeld van”.

De voorbereidingen voor de tweede editie van Land van Cuijk Maasduinen On Stage zijn al gestart. Meer informatie, aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl  of via projectleider Sandra Reuvers: mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties