Download de app en doe mee

Tuinvlindertelling in weekend van 5, 6 en 7 augustus

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Om erachter te komen hoe het met de vlinders in de tuin gaat, houdt De Vlinderstichting op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus de jaarlijkse tuintelling. Dankzij de tellingen krijgt de stichting een goed beeld van de natuur in stad en dorp. Lodewijk Hoekstra, ambassadeur van De Vlinderstichting, opent de telling tijdens de beurs Bloem & Tuin in Nuenen.

Een dagpauwoog. (foto: Henk Bosma)

Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? Door de vlinders in je tuin te tellen, kun je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. Die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden.

Vlinders tellen is een relaxed klusje; je hoeft echt geen expert te zijn. Kijk een kwartier in je tuin en geef door wat je ziet via www.vlindermee.nl of www.tuintelling.nl. Of download de gratis app Vlindermee voor Android of voor iOS. Zowel op de site als in de app zitten handige functies om de vlindersoorten te herkennen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties