Tien bierbrouwers naar festival ProefLokaal Cuijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

CUIJK - De derde editie van bierfestival ProefLokaal in Cuijk is op zondag 18 augustus. Tien bierbrouwerijen uit de regio presenteren zich op het sfeervol ingerichte terrein aan de Molenstraat 35-45.

Kloosterbrouwerij Toebes uit Cuijk, Brouwerij Wijchense Schone, Graafsch Genot, de Muifelbrouwerij uit Berghem en Wilskracht (Stadsbrouwerij Ravenstein) zijn voor het derde achtereenvolgende jaar present. Brouwerij De Blauwe Knoop uit Mill en Mannenpap uit Nijmegen zijn er ook weer bij. Nieuw zijn dit jaar Stramme Kabouter uit Mill, de Cuijkse Brouwbrigade en Wentersch uit Winterswijk. De organisatie is in handen van een vijftal Cuijkenaren: Marieke Bosch-Dekker, Arthur Baudet, Sander Bosch, Ria Heerema en Guus Arts. Steun verleent het Platform Cultuur, Recreatie en Toerisme Gemeente Cuijk (CRT).

'Hip'
Na het eerste jaar de tuin van de Paters Oblaten te hebben gebivakkeerd, vond de tweede editie op het grasveld aan de Molenstraat plaats. Ook nu is dit een uitgekiende locatie voor ProefLokaal. “Speciaalbier is als enkele jaren hip”, vertelt Guus Arts, organisator, één van de vijf mannen achter het Toebes-project en slijter in Cuijk. "Een trend, die zich nog wel verder ontwikkelt. Jong en oud wil wel eens iets anders proeven. De populariteit van speciaalbier is enorm toegenomen. Weet je dat Nederland nu meer dan 600 bierbrouwerijen kent? In onze eigen streek zijn de afgelopen jaren ook verschillende initiatieven van de grond gekomen. Een mooie selectie aan lokale bieren presenteren wij dit jaar weer op ProefLokaal.”

Hooibalen en steigerhout
Bier is ook beleving, stelt Marieke Bosch-Dekker. “We toveren het braakliggend terrein om in de sfeer van een festival, met onder meer hooibalen, steigerhouten meubilair, leuke aankleding en er worden vinylplaten gedraaid. Bij gebrek aan een goed festivalterrein in Cuijk laten we zelfs hele bomen aanslepen. Neem een kleedje mee en ga gezellig op het gras zitten, struin langs de kraampjes van de brouwerijen of duik lekker onder een boom aan een biertafel.”

Extra kassa's
Het aantal kassa's is verdubbeld van twee naar vier. Leden van de Scouting en VC Volt zorgen voor een snelle afhandeling. Dit voorkomt lange wachtrijen. Naast lokale biertjes is er ook lokale wijn verkrijgbaar bij de stand van De Daalgaard uit Sint Agatha en spannende drankjes van Carry’s Cocktails. Verder staan er diverse ondernemers met lekkere hapjes en spijzen, zoals de Vega Kok met vegetarische gerechten, Buurvrouw Kookt met borrelplanken en Ben & Toon met hamburgers en andere snacks. Solutions komt met zelfgemaakt brood. Voor de kinderen is er naast lekkere limonade een springkussen voor het nodige vertier. De kidshoek is achterin op het terrein, een veilige overzienbare plek voor ouders én kind.

Proefglas
Bierfestival ProefLokaal is zondag 18 augustus van 14 tot 19 uur. De entree is gratis, een speciaal gemaakt proefglas met 1 consumptiemunt en informatieflyer kost 5 euro. Extra munten kosten 2,50 euro per stuk. Arthur Baudet: “Laat het glas vol tappen met een mooi speciaalbiertje van de eigen streek en geniet van bijpassend hapje.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties