Teken- en verhalenwedstrijd voor kinderen uit Land van Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - De nieuwe gemeente Land van Cuijk telt straks 33 kernen. "Over elke kern valt veel te vertellen", stelt het team Kernendemocratie Land van Cuijk. "Wie kunnen dat beter doen dan de kinderen uit Land van Cuijk? Zij wonen in onze nieuwe gemeente en kijken met een nog geheel eigen frisse blik naar wat zij om zich heen zien. Hoe mooi is het om hen even op te laten scheppen over hun dorp? En dat samen te voegen in een groot boek voor de burgemeesters, waarin alles staat wat zij belangrijk vinden?" Daarom houdt het team Kernendemocratie een teken- en verhalenwedstrijd, waaraan alle kinderen uit groep 1 tot en met 8 vóór 5 september mee kunnen doen.

"Woon je in Land van Cuijk, zit je in groep 1 tot en met 8 en vind je jouw dorp, buurt of straat de mooiste, leukste, gekste of gezelligste van heel Land van Cuijk? We zijn erg benieuwd waarom dat zo is. En daar mag je best even een beetje over opscheppen. Teken, schilder en/of schrijf wat jij zo tof vindt. Graag op A4-formaat, want alle creatieve inzendingen voegen we samen tot een groot boek. Dat zal later officieel overhandigd worden aan de 5 huidige burgemeesters. Op www.ons.landvancuijk.nl/tekenwedstrijd en hieronder, lees je hoe je mee doet."

Hoe doe je mee?
Breng jouw creatie vóór 5 september 2021 langs bij de receptie in 1 van de gemeentehuizen, of stuur het naar Gemeente Boxmeer, t.a.v. Projectorganisatie Gemeente Land van Cuijk, Postbus 450, 5830 AL Boxmeer. Het team Kernendemocratie van gemeente Land van Cuijk i.o. bekijkt alle creaties met veel plezier, en de 8 mooiste, beste inzendingen mogen iets van LEGO uitzoeken ter waarde van maximaal 50 euro. "Zodat je ook lekker mee kunt bouwen aan onze nieuwe gemeente. Want samen bouwen we aan gemeente Land van Cuijk."

Prijzen
Je kunt meedoen aan deze wedstrijd als je in groep 1 tot en met 8 zit. Voor elk leerjaar kiest de jury straks 1 winnaar uit die hen het meest verrast. Naast de LEGO-prijs komen zij voorin het boek te staan. En bovendien mogen deze 8 kinderen het boek samen aan de burgemeesters geven.

Kernendemocratie
Met 33 kernen wordt de nieuwe gemeente Land van Cuijk een van de grootste gemeenten van Noord-Brabant. Om te zorgen dat de nieuwe gemeente toch dichtbij inwoners en ondernemers blijft staan, wordt er gewerkt aan kernendemocratie. Met ‘kernendemocratie’ willen we in samenspraak met de dorpen duidelijkheid scheppen over de toekomstige samenwerking tussen gemeente en inwoners. Doel is de leefbaarheid in de dorpen te behouden of te verbeteren. Daarbij vinden we het ook belangrijk om vanuit inwoners te weten wat er leeft en goed in beeld te hebben wat de kernen in hun mars hebben. Je vindt alles over kernendemocratie op www.onslandvancuijk.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties