Streamen voor beginners

Door Rik Snuiverink van Outreach-service

Het spelen van games neemt nog altijd toe aan populariteit. Gamen is voor alle leeftijden en ook senioren spelen steeds vaker games. Social gaming is tevens in opkomst waarbij de spelers rechtstreeks in contact met elkaar zijn. Het roept nog wel eens wat weerstand op wanneer kinderen gamen. Zo zouden ze hierdoor minder buitenspelen en ook verwateren sociale contacten.

Onderzoek heeft echter aangetoond dat gamen helemaal niet zo slecht is als in eerste instantie wordt gedacht. Zo lang er duidelijke afspraken gemaakt worden over hoe vaak en hoe lang er een game gespeeld wordt, is er niets aan de hand. Een andere manier waarop mensen met gaming bezig zijn, is het bekijken van streams van andere gamers. Bijkomend gevolg is dan ook dat het streamen van live gameplay toeneemt. We geven je hieronder graag meer inzicht in het streamen van games.

Wat is streaming?
Wanneer je gebruik maakt van streaming van games, zendt je het spel wat je speelt uit. Vaak wordt er gebruik gemaakt van live streaming. Terwijl jij je game speelt, kunnen kijkers direct je verrichtingen bekijken. Wil jij graag laten zien hoe goed je bent in een game en eventueel tips delen met andere gamers, dan is livestreaming een goed middel. Voor het streamen van games wordt vaak Twitch of YouTube Gaming gebruikt.

Planning
Wil je serieus werk gaan maken van het streamen van games, omdat je dit leuk vindt of omdat je er op den duur geld mee hoopt te verdienen, dan is een planning essentieel. Kijkers willen graag weten waar ze aan toe zijn en wanneer ze een nieuwe video kunnen verwachten. Omvat jouw gameplay bijvoorbeeld het spelen tegen live dealers in een online casino, dan is het goed om in te plannen op welke dag of dagen je hier tijd voor maakt. Vooral een vast moment in de week zal kijkers trekken.

Streaming software
Voordat je start met streamen is het belangrijk om na te denken van welke software je gebruik wilt maken. Voorbeelden zijn Twitch en YouTube Gaming. Twitch is een veelgebruikt platform. Heb je een gameconsole zoals de PlayStation 4 dan kan je ook via je console zelf live streamen, zonder dat je hiervoor software hoeft te downloaden.

Kies een onderwerp
Mensen hebben hun eigen voorkeuren en dit zal bij je kijkers net zo zijn. Je trekt kijkers aan die graag een specifieke game bekijken. Zorg ervoor dat je voor jezelf een bepaalde game kiest die je gaat streamen, of een bepaald genre. Hierdoor voorkom je dat kijkers gaan afhaken wanneer je uiteenlopende genres gaat streamen. Liefhebbers van Call of Duty zullen bijvoorbeeld minder interesse hebben in Minecraft. Maak je ineens die overstap, dan zal je je kijkers gaan verliezen. Wees dan ook duidelijk in wat je kijkers op jouw kanaal kunnen verwachten.

Plezier
Hou je streams bij jezelf. Ga geen typetjes nadoen, wees gewoon jezelf en heb vooral plezier in wat je doet. Juist door jezelf te zijn, houd je het natuurlijk en voorkom je dat je ineens uit je rol valt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties