Stichting Taxus Taxi zamelt in totaal 3.727 chemotherapieën in

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Stichting Taxus Taxi heeft in samenwerking met vele taxusdonateurs, Den Ouden Groep en uitgiftepunten Intratuin, Welkoop en Boerenbond een totale hoeveelheid van 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in de ‘strijd tegen kanker’. De hele zomer is stichting Taxus Taxi actief geweest in Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg om taxussnoeisel in te zamelen. Met deze inzameling is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen gerealiseerd.

Het was nog even heel spannend of de doelstelling van 425.000 kilo taxussnoeisel dit jaar behaald zou worden. "Aan het enthousiasme heeft het niet gelegen", laat de stichting weten. "De droogte, tijdens de start van het seizoen, heeft ervoor gezorgd dat de groei van de taxushaag achterbleef. Hoewel een groot deel van alle donateurs ook dit jaar weer heeft deelgenomen was de opbrengst per adres minder. Desalniettemin is de stichting ontzettend trots op het resultaat. Elk jaar wordt weer heel nauwkeurig bepaald in welk gebied de stichting de ophaalservice kan aanbieden, om zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling te komen. Vanwege de weersomstandigheden blijft het lastig om exact te bepalen hoe groot dat precies moet zijn."

'Massale belangstelling'
Stichting Taxus Taxi zet haar werk voort en rijdt ook volgend jaar weer door de straten om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. "Enkele maanden in het jaar is de basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen aanwezig in de taxusnaaldjes. De exacte start- en einddatum voor 2021 is dan ook nog niet bekend. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief van de stichting www.taxustaxi.nl/contact."

‘Samen in strijd tegen kanker’, dat is het motto van Stichting Taxus Taxi. Meer informatie over Stichting Taxus Taxi is te vinden via www.taxustaxi.nl of sociale media.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties