'Zelfs de grootste was te klein'

Stichting Dierenzorg Schaijk schenkt muilkorven op maat aan HoKaZo Uden

Door Margriet Smorenberg

SCHAIJK/UDEN - Stichting Dierenzorg schonk afgelopen week twee op maat gemaakte muilkorven aan dierenopvangcentrum HoKaZo in Uden. In het atelier aan de Schaijkse Louwstraat werden de korven, de grootste maat verkrijgbaar, door Jan van Leuken op professionele wijze aangepast.

Scar: vrolijke vent die zijn eigen kracht niet kent.

In het asiel zit momenteel een grote jongen; een Bully XL met de naam Scar. Hij wil nog wel eens 'bewijzen' wat een stoere vent hij is en voor ieders veiligheid besloot het beheer van het asiel hem te laten wennen aan een muilkorf. Maar zelfs de grootste maat was te klein; de riempjes pasten niet over zijn kop en om zijn nek. Een vrijwilliger van de dierenambulance nam daarop contact op met Jan van Leuken in de hoop dat hij kon helpen.

Met het oog op een eventuele verdere samenwerking in de toekomst vond Jan van Leuken het een goede gelegenheid om het Udense dierenopvangcentrum te helpen. “Zo kunnen we elkaar alvast leren kennen.” Geheel kosteloos zorgde stichting Dierenzorg voor twee op maat gemaakte muilkorven met verstelbare riempjes. Hiermee is HoKaZo en natuurlijk de hond zeer geholpen.

Stichting Dierenzorg Schaijk
Stichting Dierenzorg Schaijk is al jaren een begrip in het dorp. Al vijfendertig jaar is Jan van Leuken, die in 1994 de stichting oprichtte, op allerlei vlakken actief met honden. Zo verzorgt stichting Dierenzorg cursussen en trainingen, kunnen mensen er terecht voor advies en is er sinds 2007 een aaiproject voor lokale verzorgingshuizen. Daarnaast is er een atelier waar Van Leuken allerlei hondenbenodigdheden kan (ver)maken en hondenvoer verkoopt. Kijk voor meer informatie op www.stichtingdierenzorg.nl

Dierenopvangcentrum HoKaZo
HoKaZo (kort voor honden en kattenzorg) is het dierenasiel in Uden, waar sinds 1998 honden en katten worden opgevangen. Steeds meer mensen weten HoKaZo te vinden: jaarlijks vangt het asiel zo'n vijfhonderd honden en duizend katten/kittens op. Al deze dieren worden met veel liefde verzorgd en voor de honden en katten waarvan de eigenaar zich niet meldt of afstand heeft gedaan, zoekt men een warm nieuw thuis. HoKaZo hanteert een non-euthanasiebeleid; als er geen sprake is van ondraaglijk lijden zonder beterschap, laat men een dier dus niet inslapen. Kijk voor alle informatie en adoptiedieren op www.hokazo.nl

Dierenambulance
Stichting HoKaZo heeft een eigen dierenambulance die volledig bemand wordt door vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich met grote betrokkenheid in voor alle dieren die hulp nodig hebben. Aangereden dieren, wilde dieren die ziek zijn, zwerfdieren of dieren die in of om het huis een ongelukje hebben gehad. Elk dier kan rekenen op de hulp van de dierenambulance. Dierenambulance HoKaZo rijdt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Meierijstad, Mill en St. Hubert, Sint Anthonis en natuurlijk Uden en is bereikbaar via 06-53707111.

Stichting Dierenlot
HoKaZo kreeg twee dierenambulances gratis in bruikleen van Stichting Dierenlot. Daar is het asiel natuurlijk ontzettend blij mee, want de aanschaf van een geschikt voertuig is een enorme kostenpost. De ambulance heeft een gedegen basisuitrusting en wordt twee keer per jaar door Stichting Dierenlot gecontroleerd op eventuele technische mankementen. Zo is de ambulance altijd in een goede conditie en kunnen de vrijwilligers op een veilige manier hulp bieden aan dieren in nood.

Stichting Dierenlot trekt zich het lot van dieren erg aan en steunt vooral kleine en middelgrote organisaties die lokaal of regionaal opereren. Samen met organisaties als stichting HoKaZo wil Dierenlot een einde maken aan het beroerde bestaan dat veel dieren - ook in ons land - nog steeds leiden; in te kleine hokken opgesloten, soms ernstig mishandeld, op straat gezet worden of gewoon aan hun lot overgelaten. Kijk voor meer informatie over het werk van Stichting Dierenlot op www.dier.nu

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties