Start wintertijd: goede fietsverlichting helpt ongelukken voorkomen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - De wintertijd is ingegaan en dat betekent dat veel mensen vaker in het donker onderweg gaan. Vanaf vandaag is daarom goede fietsverlichting extra nodig. Om de lancering van de nationale fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker’ kracht bij te zetten, bracht demissionair minister Barbara Visser (foto) vanochtend een bezoek aan school de Kroosduiker in Westzaan. De minister ging hier in gesprek met kinderen en ouders over het belang van goede fietsverlichting, terwijl een fietsenmaker ter plekke naar de fietsverlichting keek en deze waar nodig weer in orde maakte. Ook deelde de minister uitkomsten van een nieuw onderzoek naar het belang van een deugdelijke fietsverlichting.

De kans op een ongeval bij fietsen in het donker is groter dan bij licht. Eén op de vijf fietsers in ons land (20%) heeft dit ook letterlijk ervaren. Van alle fietsers heeft 5% in het donker een ongeluk gehad en 15% is tijdens het fietsen in het donker bijna aangereden, gemiddeld zo’n twee keer. Om dergelijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen, trekken de overheid en tal van organisaties dit jaar gezamenlijk op. De ‘AAN in het donker’-campagne en bijbehorende acties duren tot en met januari. Meer informatie staat te lezen op www.komveiligthuis.nl/fietsverlichting.

‘AAN in het donker’-campagne
De nationale fietsverlichtingscampagne 'AAN in het donker' is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met diverse branche organisaties. De campagne is vanaf vandaag tot en met januari door heel Nederland te zien, via radio, in de bioscoop en online. Daarnaast zijn er ook talloze activiteiten die vanuit de verkeersbranche worden georganiseerd. De campagne wijst op positieve wijze op de voordelen van fietsen met juiste kwalitatieve verlichting. Met de campagne willen de organisaties fietsers motiveren om hun fietsverlichting aan te doen. Organisaties die bij de campagne betrokken zijn en die in de komende maanden hiervoor verschillende activiteiten op het gebied van fietsverlichting ontplooien, zijn de RAI Vereniging, Fietsersbond, TeamAlert, de politie, ANWB, Bovag, Provincies en Veilig Verkeer Nederland. Hun motto is ‘Eén team, één taak’.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties