Staatssecretaris Van Veldhoven komt naar Oss voor ondertekening Schone Lucht Akkoord

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Zestien gemeenten in Noordoost-Brabant, waaronder ook Landerd, Oss en Mill en Sint Hubert. nemen deel aan het Schone Lucht Akkoord. Op 15 maart wordt dit akkoord in Oss ondertekend in aanwezigheid van staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (foto) en gedeputeerde Elies Lemkes-Straver van de provincie Noord-Brabant. (foto: Jerry Lampen)

Wethouder Johan van der Schoot van de gemeente Oss: "Luchtkwaliteit houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Daarom hebben wij als Regio Noordoost-Brabant overlegd of en hoe wij gezamenlijk onze inzet voor schone lucht vorm kunnen geven. Als eerste regio in ons land nemen we deel aan het Schone Lucht Akkoord."

Staatssecretaris Van Veldhoven: "Jaarlijks overlijden 11.000 mensen voortijdig als gevolg van luchtverontreiniging. Gemiddeld leven we 9 maanden korter door vieze lucht die we zélf veroorzaken. Ik vind dat de lucht schoner en gezonder moet worden. Daar zetten we samen met gemeenten en provincies de schouders onder. Belangrijk dat Noordoost-Brabant zich nu ook bij het Schone Lucht Akkoord aansluit."

Schone Lucht Akkoord
"Met het Schone Lucht Akkoord willen we de luchtkwaliteit verbeteren en daarmee gezondheidswinst behalen. Daarbij richten we ons met de regio op de sectoren Industrie, Mobiliteit en Landbouw. Voor elk van deze sectoren maken we een plan van aanpak met concrete maatregelen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties