Scholen in regio Land van Cuijk gaan intensiever samenwerken

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - De scholen in de regio Land van Cuijk en Maasduinen gaan intensiever samenwerken. "Dat is de beste oplossing voor het borgen van  kwalitatief goed onderwijs met een rijker onderwijsaanbod met meer keuzemogelijkheden voor onze (toekomstige) leerlingen. Het vormen van een regionale scholengroep vanuit het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer wordt gezien als de meest passende samenwerkingsvorm", stellen de betrokken scholen.

Merlet Grave.

Samenwerking geeft volgens de scholen garanties voor het behoud van keuzemogelijkheden en het behoud van kleinschaligheid en diversiteit binnen een groter geheel. "Eén scholengroep met verschillende vestigingen met elk een eigen (voor de leerlingen herkenbaar) profiel en profilering. Stapsgewijs werken we toe naar de realisatie van dit perspectief."

De drie scholen hebben nu locaties in Boxmeer en Gennep (het Elzendaalcollege),
Cuijk, Grave, Mill en Velp (het Merletcollege) en Boxmeer en Stevensbeek (Metameer). De mogelijkheden worden onderzocht om het onderwijsaanbod van Metameer in Stevensbeek te verplaatsen indien passende huisvesting gerealiseerd kan worden in Boxmeer. Daarnaast kan een keuze voorbereid en gemaakt worden voor een toekomstbestendig onderwijsaanbod van het Merletcollege.

Op dit moment verandert er niets voor de leerlingen. De scholen informeren de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) met regelmaat over de stappen die genomen worden tot de realisatie van één scholengroep en de (mogelijke) verplaatsing van Stevensbeek.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties