Regionale rondemissen bij Daags na de Tour

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BOXMEER - In Boxmeer vindt maandag 30 juli voor de 44e keer Daags na de Tour plaats. Dit criterium is leuk voor alle wielrenfans waarbij grote namen aan de start verschijnen. Het evenement krijgt kleur door de rondemissen uit de regio. Loïs Martosoedjono uit Boxmeer, Margot Centen uit Sint Anthonis en Annabelle Poels uit Oeffelt vergezellen de renners op het podium.

De 21-jarige Loïs Martosoedjono weet in elk geval hoe ze zichzelf moet presenteren. Enkele maanden terug won ze de mediaprijs bij de verkiezing Miss Beauty van Noord-Brabant, een missverkiezing voor meisjes/vrouwen van 19 tot 26 jaar. Volgens de jury presenteerde ze zich van alle meiden het beste op social media, maar ook in de interviews die ze aan kranten en tv gaf. Loïs is onder meer actief op Instagram en Facebook. Of ze wat met wielrennen heeft? “Niet veel”, bekent ze ruiterlijk.
Ook Margot Centen (20) is bepaald geen wielerfan. “Ik heb er helemaal niks mee. Maar ik vind het keileuk om rondemiss te mogen zijn”, zegt de Sint Anthonisse. Sportief is ze overigens wel. Al jarenlang speelt ze volleybal. Ze begon daarmee bij Activia in haar woonplaats, inmiddels heeft ze de overstap gemaakt naar het naburige VCP in Oploo.
Oeffelt wordt vertegenwoordigd door Annabelle Poels (19), die al haar leven lang ondergedompeld wordt in de wielersport. Is ook niet gek. Vader Twan was prof, reed vijf keer de Tour de France en maakt deel uit van de Daags na de Tourorganisatie en broer Xavier is actief wielrenner. “De hele dag staat bij ons wielrennen aan op tv en altijd wordt er hier gepraat over wielrennen. Dan heb je het op een gegeven moment wel gehad’, verzucht de Oeffeltse die aan paardspringen doet.

De drie dames zijn de hele dag in touw. Tegen het middaguur vertrekt het trio naar de start- en finishlocatie waar ze naast het feliciteren van de renners die het podium halen, ook als gastvrouwen het wielerfeest opluisteren. De profrenners die op het schavot komen, vergezellen ze na de huldiging naar de VIP-tent.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties