Raamvallei Duomarathon in Mill gaat niet door

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MILL - De Raamvallei Duomarathon, die gepland stond voor zondag 27 september, door Mill en omgeving gaat niet door. "De afgelopen maanden hadden wij goede hoop dat het ging lukken om ons mooie evenement toch plaats te laten vinden," vertelt Danielle Kremers, voorzitter van de organiserende werkgroep binnen Ontdek Mill. "We hebben de berichtgeving rondom corona gevolgd en iedere keer gekeken wat binnen de mogelijkheden zou passen. Vorige maand waren we zelfs zo positief dat we voor onszelf het licht op groen hadden gezet en voorzichtig begonnen met de voorbereidingen."

De Raamvallei Duomarathon is voor dit jaar geschrapt. (foto: Kristel Beelen)

Nu het aantal besmettingen toeneemt ontstond er twijfel of het door laten gaan van de Duomarathon wel verstandig en haalbaar was. Naast de vijfhonderd deelnemers trekt dit evenement ook veel bezoekers naar de diverse rustposten. Danielle: "Kunnen we anderhalve meter afstand op de smikkelplatskes echt garanderen? En als het lukt, behouden we dan de bourgondische sfeer waar onze Raamvallei Duomarathon om bekend staat? Kunnen we de veiligheid van onze deelnemers, bezoekers en vrijwilligers echt waarborgen? Als we heel eerlijk zijn, dan moeten we zeggen: nee, dat kunnen we niet. We willen geen enkel risico lopen als het om gezondheid gaat."

Na goed overleg met alle betrokken partijen heeft de organisatie daarom met pijn in het hart besloten de duomarathon voor dit jaar te schrappen. “De deelnemende duo’s hebben we inmiddels geïnformeerd en iedereen krijgt het inschrijfgeld binnenkort teruggestort. Wij gaan er vanuit dat we volgend jaar, op 26 september 2021, de Raamvallei Duomarathon gewoon kunnen houden."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties