landerdvoorelkaar

Half miljoen reacties op Memori.nl sinds corona

Overledenen virtueel herinneren neemt grote vlucht

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Dierbaren virtueel herinneren heeft sinds corona een grote vlucht genomen. In een half jaar tijd zijn er op www.Memori.nl, het grootste herinneringsplatform van Nederland, zo’n 500.000 reacties geplaatst. Na een overlijden worden massaal foto’s, video’s, (kinder)tekeningen, teksten, anekdotes en verhalen vanuit alle hoeken van de wereld gedeeld door familie, vrienden, kennissen, buren, collega’s, zakenrelaties en mensen ver weg. Ook kan men virtueel een kaarsje aansteken. Door alle persoonlijke bijdragen wordt een ‘koud’ overlijdensbericht zo een warme herinneringsplaats.

Het aantal gepubliceerde overlijdensberichten op Memori.nl is het afgelopen halfjaar ook sterk toegenomen.

'Het nieuwe normaal'
Sinds het aantal bezoekers van een uitvaart drastisch is ingeperkt, zoeken belangstellenden andere kanalen om hun medeleven te betonen. Memori.nl voorziet in deze behoefte. Peter van der Pol, oprichter van Memori.nl: “Sinds corona de wereld in zijn greep heeft en we fysiek afstand moeten houden, wonen we uitvaarten via een live stream bij en betuigen we onze steun online. Online communiceren rondom uitvaarten is voortaan het nieuwe normaal.”

Op Memori.nl komt alle communicatie rond een overlijden samen: de uitvaartinformatie, een uitvaart online bijwonen, online registreren en condoleren en virtueel herinneren.

Herinneringspagina
De bezoekersstatistieken van Memori.nl laten zien dat nabestaanden vaak maanden na de uitvaart de herinneringspagina van hun dierbare nog bijna dagelijks bezoeken. Daarnaast downloaden zij ook vaak reacties en herinneringen en maken hier een tastbaar herinneringsalbum van. “Ik ben ervan overtuigd dat online reacties, herinneringen en steunbetuigingen voor nabestaanden van onschatbare waarde zijn en hen troost kunnen bieden. Zij helpen de herinnering aan een dierbare levend te houden,” aldus Van der Pol.

Over Memori.nl
Memori.nl, onderdeel van Zorgna Group, is het grootste herinneringsplatform in Nederland. Zowel nabestaanden als uitvaartondernemers kunnen op Memori.nl een herinneringsplaats (een Memori) aanmaken voor een overledene. Hierbij bepalen zij zelf het privacy niveau bepalen, dus of reacties openbaar zijn of niet.

|Doorsturen