Actief en praktijkgericht met Dier, Stad en mens en Tuin- en landschap

Open dag Helicon MBO Nijmegen op zondag 28 januari

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

NIJMEGEN - Op zondag 28 januari houdt Helicon MBO Nijmegen haar jaarlijkse open dag. Alle mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Stad en mens en Tuin- en landschap verzorgen presentaties en workshops. De open dag is voor iedereen toegankelijk en duurt van 11 tot 16 uur op Energieweg 19 in Nijmegen.

Op de open dag kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwe driejarige opleidingsrichting Stad en mens. “In de opleidingsrichting Stad & mens en de vier uitstroomrichtingen, Vrije Tijd, Stad & wijk, Water & energie en Lifestyle, komen duurzaamheid en sociale aspecten samen,” geeft Frank Lommers, directeur ad interim van Helicon MBO Nijmegen, aan. “Het brengt professionals voort die de uitdagingen van de groeiende groene stad, zoals Nijmegen, aankunnen. Met hun inhoudelijke kennis over groen in steden en woonwijken, een gezonde levensstijl, duurzame energie en sociale verhoudingen, zijn onze leerlingen van grote toegevoegde waarde voor organisaties binnen dit werkveld.”

Veelzijdig beroep met baangarantie
Bij de opleidingen Hovenier (niveau 2 en 3) en Tuin- en landschapsinrichting (niveau 4) staan het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de ideale groene omgeving centraal. Frank Ruinard van Ruinard Hoveniers uit Randwijk: “Het is een mooi vak, in al zijn facetten. En de baanzekerheid in deze branche is groot. Leerlingen die op MBO-niveau hun studie afronden, hebben 100% zekerheid om bij bedrijven als het onze een baan te vinden”, zegt hij. De branche heeft meer te bieden dan leerlingen en hun ouders verwachten. “Ik benadruk de veelzijdigheid in werkzaamheden. We moeten af van het idee dat we alleen maar schoffelen, bladblazen of met loeizware tegels sjouwen. Techniek helpt ons enorm en elk seizoen heeft zijn eigen werkzaamheden.” Leerlingen maken gebruik van de splinternieuwe Landschapshal, waar op de dag vóór de open dag de voorrondes plaatsvinden van de nationale tuinenwedstrijd. Deze tuinen zijn te bezichtigen op de open dag.

Leren met passie voor dieren
De mbo-school in Nijmegen biedt dieropleidingen op niveau 2, 3 en 4, voor iedereen met passie voor dieren. En dat zie je terug bij de leerlingen. Zo vertelt Elaine Aarts uit Nieuw Bergen, eerstejaars leerling Dier en gedrag: “Ik droom ervan dieren die om welke reden dan ook onhandelbaar of onbenaderbaar zijn, weer gelukkiger te maken.” Op de open dag laten leerlingen van de dieropleidingen zien hoe je beroepsmatig met dieren werkt. Dit laten zij zien op verschillende locaties binnen de school: in het nieuwe Dierenverblijf met kippen, reptielen en konijnen, in de Dierenartspraktijk, op het plein buiten en in het grote trimlokaal. Leerlingen van niveau 2 organiseren daarnaast op de open dag verschillende interactieve activiteiten voor bezoekers.

In gesprek met leerlingen en docenten
Naast het volgen van voorlichtingen en het meedoen aan workshops, is er volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de mbo-leerlingen en de vakdocenten. Uiteraard is er ook ruimte voor begeleidingsvragen of financiële vragen. Aanmelden voor een opleiding kan ook tijdens de open dag.


Over Helicon
Helicon Opleidingen biedt groen onderwijs aan vanuit dertien scholen in Noord-Brabant en Gelderland: vmbo- en mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Groene leefomgeving, Bloem, Land- en tuinbouw, Milieu, Voeding, Stad en mens. Het opleidingenpalet op de vestiging Helicon MBO Nijmegen bestaat uit Dierverzorging, Dier en gedrag, Dier en ondernemen, Oriëntatie Paard, Dierenartsassistent/Paraveterinair, Specialist Proefdierverzorging, Lifestyle, Vrije tijd, Water en Energie, Stad en wijk, Plant en groene leefomgeving, Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties