Ontmoet werknemers van de toekomst bij VMBO On Stage

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Dit schooljaar wordt de derde editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage georganiseerd. In dit beroepsoriëntatieproject oriënteren zo’n 800 vmbo-leerlingen van de 7 locaties van het Elzendaalcollege, Metameer en Merletcollege zich op beroepen en bedrijven in de regio. Voor ondernemers in de regio dé kans hen te helpen bij hun beroepskeuze en hen enthousiast te maken voor je beroep, branche of bedrijf. (foto: Sandra Reuvers)

Renate Fassaert (foto), al 20 jaar eigenaar van Pannenkoekenhuis “de 7 Dwergen” uit Sint Agatha is precies de 200 ste beroepsbeoefenaar die zich heeft aangemeld voor Land van Cuijk Maasduinen On Stage. “De oproepen in de lokale media triggerden mij om ook in deze tijd mee te doen. Ik vind het heel belangrijk dat wij als ondernemers leerlingen uit onze eigen regio ondersteunen bij het maken van hun lastige keuzes. Een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Niki Hendriks, regiomanager KHN Oost Brabant, heeft de oproep om mee te doen met On Stage onder de leden in de regio gedeeld. “We hebben met onze sector het meest bizarre jaar uit de geschiedenis achter de rug, maar gelukkig zijn de vooruitzichten goed. Juist nu is de horeca een sector waar je heel veel jaren met veel plezier kan werken, waar de sfeer altijd goed is en waar volop doorgroeimogelijkheden zijn. Daarom willen wij zoveel mogelijk jongeren enthousiast krijgen voor onze branche.”

Waarom meedoen?
Voor veel leerlingen is de beroepskeuze heel lastig. Hoe weten jongeren wat ze allemaal kunnen worden, welke mogelijkheden er voor ze zijn als wij het ze met z’n allen niet laten zien? Met Land van Cuijk Maasduinen On Stage ondersteunen we samen vmbo-leerlingen uit de regio in het maken van deze keuze. Bovendien krijgen bedrijven zo de kans om hun werk en organisatie te laten zien. “Als we straks weer open mogen, hebben we nieuwe mensen nodig”, blikt Renate vooruit. “Daarom laten we graag op de Doe Dagen zien hoe leuk en divers ons werk is. En dat een horecabaan niet altijd ’s avonds laat hoeft te zijn”. “Maar”, vervolgt ze, “voor alle sectoren geldt dat nieuwe aanwas heel erg belangrijk is, je moet ook nu naar de toekomst kijken”.

Hoe werkt het?
Waar het Beroepenfeest On Stage eigenlijk een fysieke ontmoeting is tussen beroepsbeoefenaren en leerlingen, is voor dit bijzondere jaar een alternatief bedacht. De deelnemende bedrijven schrijven zich in via de On Stage website. Daar kunnen de leerlingen zich oriënteren op hun mogelijkheden. Vervolgens “solliciteren” ze in april online door een motivatietekst voor een Doe Dag afspraak in week 22. Leerlingen brengen dan een dagdeel een werkbezoek aan het bedrijf. Zo kunnen ze in de praktijk ervaren wat een beroep inhoudt. En als ondernemer maak je alvast kennis met je mogelijk toekomstige medewerkers.

Hoe doe je mee?
Meer informatie en aanmelden: www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl of neem contact op met projectleider Sandra Reuvers: mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl of 06-51723053.
Alle beroepen uit alle sectoren zijn welkom. Deelname is kosteloos.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties