Bijzondere plek voor natuur, recreatie, afscheid en herinnering

Ontdek buitenplaats Zevenhutten in Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

CUIJK - Misschien heeft u al gehoord van Buitenplaats Zevenhutten in Cuijk. Daar is in november 2018 een unieke plek gerealiseerd voor natuur, recreatie, afscheid en herinnering en historie, met onder andere een kleinschalig crematorium. Daar waar je verhalen kunt delen, verhalen in ere houden, je verhaal kwijt kunt.

Voor velen staat de buitenplaats wellicht ook bekend als de plek waar een kleinschalig crematorium is. "Dat is inderdaad één van de functies van het nieuwe gebouw", vertelt Bianca Schrijen van Zevenhutten Cuijk. "We willen mensen uit de regio de ruimte geven om in de rust van de natuurlijke omgeving en zonder tijdsdruk afscheid te nemen, zoals bij andere crematoria wel wordt ervaren."

Buitenplaats Zevenhutten vormt tevens het vertrekpunt van diverse wandel- en fietsroutes door een verrassend natuurgebied, dat gekenmerkt wordt door bos, akkers, houtsingels, bloemenweiden en poeltjes. Op de buitenplaats zijn verschillende routes gratis verkrijgbaar. Leuk voor oud én jong.
Bianca: "Rondom het gebouw organiseren we uiteenlopende activiteiten. Niet enkel als het gaat om herinnering, zoals een familiepicknick, maar ook op het vlak van natuur valt er veel te ontdekken. Maar ook is het een plek waar je elkaar ontmoet en die verbindt."

Lichtjesdag 8 december
Op zondag 8 december wordt bij Zevenhutten, zoals in de hele wereld, Lichtjesdag gevierd. Iedereen is dan welkom om nader kennis te maken met de buitenplaats, vanaf 14.30 uur. "Tevens verbinden we 'licht' met elkaar en zijn er diverse activiteiten."

Buitenplaats Zevenhutten is gelegen aan de Hoenderberg 9 in Cuijk. Meer informatie staat op www.zevenhutten.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties