Initiatief voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking

Nog plaats voor twee bewoners bij Tour Mill Lijn

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MILL - Tour Mill Lijn is een initiatief voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De groep bestaat op dit moment uit 6 personen. Er is nog plaats voor twee bewoners. (foto: Marco van den Broek)

Sinds 2014 is ouderinitiatief Mill en Sint Hubert op zoek naar woonruimte in Mill voor hun jongvolwassen kinderen met een verstandelijke beperking. De leeftijd van de jongeren ligt tussen de 18 en 25 jaar. Ouders zoeken een kleinschalig wooninitiatief waar 24-uurs zorg van een zorgaanbieder aanwezig is.

In samenwerking met de woningbouwvereniging wordt een complex aan de Havikstraat in Mill verbouwd tot 8 wooneenheden met een gemeenschappelijke verblijfsruimte en keuken. Daarnaast is een grotere wooneenheid beschikbaar voor de zorgondernemers en hun gezin. Zij zullen woonachtig zijn in hetzelfde gebouw waardoor 24-uurs zorg is gegarandeerd.
Stichting de Driestroom is betrokken om vanuit de ondernemersgroep te zoeken naar een gezin dat gaat wonen in het complex volgens het 'concept Driestroomhuis'. De zorgverstrekking en de exploitatie is in handen van de gezinsouders. Stichting de Driestroom ondersteunt de Driestroomhuizen.

Op dit moment zijn de ouders van 6 jongeren bijeen om voor hun kinderen woonruimte te organiseren in Mill. Zij zoeken nog 2 bewoners die bij dit initiatief willen aansluiten zodat zij voldoende bewoners hebben om het initiatief te kunnen laten draaien. De bewoners zijn allen verstandelijk beperkt en de meeste hebben ook dagbesteding in Mill. De groep bestaat nu uit vier jonge heren en twee jonge dames. Allen vragen 24-uurs zorg. De bewoners hebben een indicatie voor een zorgzwaartepakket. Deze liggen tussen VG 4 en VG 6.

Er zijn nog twee open plekken voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Ieder heeft zijn eigen wooneenheid, maar gezellig samenzijn is ook belangrijk. Er is een gezamenlijke keuken en woonkamer om elkaar te ontmoeten.

Aanmelden
Bewoners kunnen zich melden bij Gerie Boumans, een van de ouders en initiatiefnemers, via casboumans@yahoo.com of 06-20792765. Er wordt op dit moment nog geen gebruikgemaakt van een bewonersprofiel.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties