NL-Alert ontvangen? Wees alert

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of noodweer. Ook in Brabant wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen.

8 op de 10 mensen waardeert het wanneer een NL-Alert wordt ingezet bij een incident in hun omgeving, blijkt uit onderzoek1. Bijna driekwart (73%) vindt het daarnaast terecht als zij een NL-Alert ontvangen. Ook komen veel Brabanders in actie als zij een NL-Alert ontvangen. Bij een grote brand sluiten zij ramen en deuren en zetten zij de mechanische ventilatie uit. Ook informeren zij hun directe omgeving zoals buren, vrienden of familie. Bijvoorbeeld via de groepsapp van de buurt.

Rookoverlast
Bouwvakker Alex was nog maar een uurtje aan het werk toen hij een brandlucht rook. Alex: “Een paar minuten later ontving ik een NL-Alert over een grote brand in de buurt. Mijn collega’s en ik volgden meteen het advies op en gingen de bouwkeet in. We sloten de ramen en deuren en zetten de ventilatie uit. Ook belde ik mijn vrouw om hetzelfde te doen. Om de tijd door te brengen, legden we maar een kaartje. Na twee uur ontvingen we bericht dat de situatie onder controle was en konden we weer aan de slag.”

Zo ontvang je NL-Alert
Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Als er een NL-Alert op je mobiel binnenkomt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.

Meer info: www.nl-alert.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties