Nieuwe AED-plek D’n Oeral Mill een feit

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MILL - De recente oproep om woonbuurt D’n Oeral in Mill ‘hartveilig’ te houden is niet zonder succes gebleven. Marco van den Broek en Marieke van Dijk, woonachtig aan de Molenstraat 22 in Mill, zijn de nieuwe AED-beheerders.

De AED aan de gevel van de Molenstraat 22 in Mill is dag en nacht beschikbaar.

Zowel Marco als Marieke voldoen aan de twee gestelde voorwaarden. Ze beschikken beiden over een reanimatie/AED-diploma en staan ook allebei als burgerhulpverlener bij HartslagNU.nl ingeschreven. Marieke werkt in de verzorging en Marco krijgt vanuit zijn werk als persfotograaf alle meldingen van calamiteiten binnen. Hij is dus vaak snel aanwezig bij ongevallen waar eerste hulp bij nodig is.

Het belang van een AED
Wanneer binnen zes minuten gealarmeerd, gereanimeerd én met behulp van een AED, gedefibrilleerd kan worden als iemand een hartstilstand krijgt, kunnen de overlevingskansen sterk toenemen. Het is daarom enorm belangrijk dat binnen een zes-minutenzone een AED beschikbaar is.

Wat is een 6-Minutenzone?
Een zes-Minutenzone is een gebied waarin slachtoffers van een hartstilstand binnen zes-minuten de juiste hulp krijgen; 112 wordt gebeld, er wordt gestart met reanimeren en er wordt een AED ingezet. Als 112 wordt gebeld bij een circulatiestilstand (hartstilstand), schakelt de telefoniste bij de centrale de ambulance in en activeert ze de burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij HartslagNU.nl. Een deel van die hulpverleners ontvangt een sms-bericht met de opdracht om de dichtstbijzijnde AED te halen. Een ander deel wordt direct naar het slachtoffer gestuurd met de opdracht om de reanimatie te starten.

Meer weten? Bel dan Toon Hermsen, 0485-451847, of stuur een e-mail info@kiesvoorleven.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties