MSD ondersteunt voedselbanken in Land van Cuijk en Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS/LAND VAN CUIJK - Dankzij de steun van MSD ontvangen elke week driehonderd gezinnen in Haarlem, Oss en Land van Cuijk een jaar lang voedselsteun. Juist nu is deze steun zeer welkom, omdat wegens corona steeds meer mensen aankloppen voor hulp. Het gaat om ongeveer 750 mensen, waarvan ruim een derde jonger is dan 18 jaar.

MSD is een wereldwijd geneesmiddelenbedrijf voor mens en dier, dat zich ook lokaal inzet voor stichtingen, instellingen en organisaties. Een goed voorbeeld daarvan is het programma ‘Neighbor of Choice’, waarmee MSD als goede buur ondersteuning kan bieden in de buurt van de vestigingen in Boxmeer, Haarlem en Oss. “We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan wekelijkse voedselpakketten voor gezinnen die dat juist nu zo hard nodig hebben”, laat de directie van MSD weten.

Overhandiging cheque
Frank Mattijssen, financieel directeur van MSD Nederland overhandigde namens MSD de symbolische cheque voor de voedselpakketten aan Caroline van der Graaf-Scheffer, bestuurslid van Voedselbanken Nederland, en verantwoordelijk voor fondsenwerving en inkoop. “Vanwege de pandemie zijn steeds meer mensen afhankelijk van de Voedselbank", stelt Mattijssen. "Als geneesmiddelenbedrijf weten we dat gezond eten belangrijk is voor de gezondheid, daarom zijn we blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan deze voedselbanken waarmee zij driehonderd gezinnen kunnen ondersteunen.”

Onder armoedegrens
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. De voedselbanken werken hierbij samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen deze partijen er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van de klanten te vergroten, werken de voedselbanken samen met andere lokale hulpverleningsorganisaties die klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Groei in aanvragen
Onder invloed van de corona-pandemie is het aantal klanten van de voedselbank nu al gemiddeld 8,5 procent gegroeid, met lokale uitschieters van zelfs meer dan 25 procent. Deze groei zet naar verwachting nog verder door, en de voedselbanken bereiden zich voor op een groei van wellicht 50 procent. Dat betekent dat de voedselbanken meer financiële hulp nodig hebben, moeten opschalen en aanzienlijk meer eten zullen gaan uitdelen. Meer informatie vind je op https://voedselbankennederland.nl/ik-zoek-hulp/geen-inkomsten-door-corona/.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties