Meer dan 100 miljoen fiets- en wandeltochten in Brabant

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Brabant scoort goed en bovengemiddeld op het aantal ondernomen fiets- en wandeltochten, de duur van een tocht en de bestedingen onderweg. Dat blijkt uit onderzoek door Breda University of Applied Sciences (BUas), verricht in opdracht van VisitBrabant Routebureau. (foto: Grave_Brabant)

Nederlanders maken 62,4 miljoen wandelingen en 28,6 miljoen fietstochten van een uur of langer in Brabant. Meer dan 90 procent van deze tochten in de provincie worden door Brabanders zelf ondernomen. Zij gaan bovengemiddeld vaak op pad: meer dan de helft van de Brabanders fietst in de vrije tijd. Brabant heeft hiermee de hoogste participatiegraad van Nederland.

Het percentage ligt nog hoger voor wandelen: 70 procent van de Brabanders maakt in de vrije tijd recreatieve wandelingen van meer dan een uur. Dit is 5 procent boven het landelijk gemiddelde. Ook als het gaat om de duur van een fiets- en wandeltocht en de afgelegde afstand, liggen de Brabantse cijfers hoger dan gemiddeld.

In totaal worden in Brabant jaarlijks meer dan 100 miljoen recreatieve tochten van een uur of langer ondernomen. Het gaat om fiets-, wandel-, mtb-, ruiter- en vaartochten. Tijdens die tochten besteden recreanten in totaal 255,6 miljoen euro, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2015. Deze toename is vooral te danken aan de fietsers. Gemiddeld besteden fietsers in Brabant 4,50 euro per fietstocht, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2017 en flink hoger dan het landelijk gemiddelde van 3,30 per fietstocht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties