Mantelzorg en corona: 'Durf te vragen'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - 'Beperk je bezoek aan oudere en kwetsbare mensen', zo luidt een van de maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus. Een begrijpelijk advies. Maar hoe voelt dat voor mantelzorgers? Juist nu zijn mantelzorgers en vrijwilligers extra belangrijk. Naast de zorg voor jezelf heb je ook de zorg en aandacht voor je naaste. Vaak ook nog in combinatie met een baan, nu misschien vanuit thuis en misschien met je schoolgaan kinderen die nu ook thuis zijn. Het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk kan helpen.

"Als je als mantelzorger zelf verkouden of grieperig wordt, volg dan het advies van de Rijksoverheid op. Blijf thuis en mijd sociaal contact. Het is belangrijk dat de omgeving en de professionele zorg, zoals de Thuiszorg, de zorg dan overneemt.
Andersom kan het ook het geval zijn. Zorgorganisaties kunnen ook problemen ervaren doordat hun zorgmedewerkers ziek worden. Aan mantelzorgers kan dan gevraagd worden iets extra’s te doen, zoals het huis schoonmaken, de zorgvrager naar bed brengen of een boodschap doen. Deze uitzonderlijke situatie vraagt erom dat we elkaar zoveel mogelijk helpen, maar volg vooral de richtlijnen van het RIVM op."

'Durf te vragen!'
Hoe kom je als mantelzorger met ziekteverschijnselen en degene waar je de zorg voor draagt dan aan boodschappen? Hoe ga je naar een belangrijke afspraak die niet afgezegd kan worden? En ook heel belangrijk, waar kun je je verhaal kwijt? Team van Centrum Mantelzorg werkt door, wel vanaf thuis en telefonisch. "Wij willen graag met je meedenken en naar je verhaal luisteren. Dus, voor een praatje of praktische raad zijn we gewoon bereikbaar via 0485-846739 of mail naar info@mantelzorglvc.nl."

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties