Langenboom

Joris Lukassen (SES): 'Geblesseerd zijn is tandenknarsend toekijken'

'We starten met een jonge ploeg'

Door Freddy Klooté

LANGENBOOM - Joris Lukassen (20) is geboren en getogen in Langenboom. “Ik woon nog steeds bij ons pap en mam. Na de basisschool in Langenboom ben ik naar het Merletcollege in Grave gegaan. Omdat ik meer ”van het doen” ben, vervolgde ik mijn opleiding bij Helicon in Nijmegen. Na een snuffelstage bij een hovenier wist ik het plotseling: “Ik word hovenier. En dat ben ik nu, in combinatie met mijn school”. (foto: Matt Gerrits)

In huize Lukassen is Fox Sports de favoriete tv-zender: “Mijn moeder heeft vroeger bij de dames van SES gevoetbald. Mijn vader speelde in het tweede team, en mijn zus Tessa speelt nu nog steeds in het eerste van de dames van SES. Het wordt bij het voetbalkijken soms best spannend. Mijn vader en Tessa zijn voor Ajax en mijn moeder en ik zijn fan van PSV. Een echte voetbalfamilie dus”.

SES Langenboom
Joris: “Vorig seizoen hebben we lang meegedaan in de strijd om de titel. Op het laatst hebben we het toch nog laten liggen. Overigens heb ik toen sinds eind maart niet meer kunnen spelen door een blessure in de knieholte. Dus dat was knarsetandend langs de lijn toekijken. Het is dan nog spannender dan dat je op het veld staat. Je ziet het gebeuren en je kunt er niks aan doen”.
Ook het nieuwe seizoen is voor de enthousiaste Joris slecht begonnen: “Op de allereerste training heb ik mijn knie overstrekt en kon ik niet meer aan de voorbereiding meedoen. Dat was des te erger omdat we dit seizoen een nieuwe trainer hebben: Arjan Meuwissen. Elke trainer heeft zijn eigen manier van trainen. Dat zien we nu al. Arjan is heel fanatiek, analyseert veel. Neemt extra tijd om spelers apart te nemen”.

Volgend seizoen moet SES het zonder een aantal vaste waarden doen: “Ja, het vertrek van Paul van Geffen, Niek Nooijen en Gijs Bens is een flinke aderlating. We starten met een jonge ploeg. De A1 is volledig bij de selectie gekomen en dus moet SES het dit seizoen zonder een A1 doen. Het is nog echt wennen. We moeten elkaar nog vinden en hebben nog veel te leren. Er zal best hard gewerkt worden, maar met een nieuwe trainer en nieuwe jongens erbij begint voor SES alles opnieuw. Ik hoop wel dat we vlak onder de bovenste drie kunnen eindigen”.

Joris de voetballer en de twaalfde man
“Ik speel als rechter centrale verdediger. Een soort Matthijs de Ligt eigenlijk”, lacht Joris. En lachen doet Joris graag. “Mijn sterke punten? Ik ben een harde werker, tactisch best goed, heb een beste lange bal in de benen en ben sterk in de duels. Je moet niet teveel positieve dingen opschrijven, hoor. Luister maar naar mijn zwakke punten. Ik ben niet zo snel en wat onzeker in de opbouw. Dat moet ik compenseren met slim zijn en verdedigend goed staan. Ik ben niet zo’n opvallende speler, maar wel een echte teamspeler”.

Over het publiek is Joris lyrisch: “Dat is echt onze twaalfde man. Het is altijd erg druk langs de lijn. We hebben heel fanatieke supporters. Ook bij uitwedstrijden gaan er altijd veel mee, zodat het vaak voorkomt dat er dan meer toeschouwers van ons zijn dan van de thuisclub. Langenboom heeft veel liefhebbers van het voetbal. De clubliefde is groot. Het is voor de inwoners van Langenboom een uitje om naar de wedstrijden te gaan. En dan moet er liefst gewonnen worden. Daar werken we hard voor. Ik vind het soms belangrijker voor de supporters dat we winnen dan voor mezelf”.

Gezelligheid
In het leven van Joris Lukassen speelt gezelligheid een grote rol. Thuis, bij het uitgaan en op het veld: “Ja, bij ons thuis is het gezellig als we samen voetbal zitten kijken. Met de vrienden uitgaan is één van mijn grootste hobby’s. Ook samen op vakantie kan me niet lang genoeg duren. We gaan met de vriendengroep ook naar festivals. Weet je wat ik het leukste aan het voetbal vind? Juichen met het hele team na een doelpunt. Ja, dat is eigenlijk het mooiste wat er is. Ik ben wel iemand van de sfeer. Het moet gezellig zijn. Daarom ga ik ook altijd met een blij gevoel naar ons mooie sportpark toe. Met de goed verzorgde kantine, waar de derde helft ook heel gezellig kan zijn. Die zal ik nooit overslaan. Ook de sfeer in de kleedkamer vind ik geweldig. Altijd gezellige muziek. Ja, ik heb het gewoon ontzettend naar mijn zin bij SES”.

Freddy Klooté


Selectie SES Langenboom:
Gijs Bens
Plom Bens
Koen Bongers
Mick Braam
Guus Cuppen
Tijn Cuppen
Jar Dortmans
Melvin van den Elzen
Steef Hendriks
Joost van Kessel
Jon de Klein
Rik Kremers
Wout van Lanen
Joris Lukassen
Jasper Nooijen
Thomas Nooijen
Harm Verberk
Tom Verberk
Jordi Verstegen
Charles van Waalwijk
Luuk Zonnenberg

Hoofdtrainer:
Arian Meeuwsen

Assistent-trainer:
Tonnie van Malten

Teammanagers:
Geert Bongers
Carlo Raijmakers

Assistent-scheidsrechter:
Frank Burgers

Ledenaantal SES Langenboom:
415

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties