Langenboom

Bart (98) en Triena (92) van Doorn uit Langenboom 70 jaar getrouwd

Waar een middagje ‘buurten’ toe kan leiden!

Door Mans Pere

LANGENBOOM - Een platina huwelijk komt maar zelden voor. Maar Bart (98) en Triena (92) van Doorn uit Langenboom bereikten maandag 21 juni toch echt deze bijzondere 70-jarige mijlpaal. Een bezoekje van de burgemeester waard.

Toen Bart werd uitgenodigd om in Herpen te komen ‘buurten’ over zijn ervaringen in Nederlands Indië, viel zijn blik op één van de jongedames in het huiselijke publiek. De vonk sloeg over en na een bioscoopavondje in Ravenstein “was het gebeurd”, lacht Bart. “Maar welke film het was, dat weet ik niet meer. Vast iets romantisch.” Niet veel later stapten de tortelduifjes in het huwelijksbootje. Een dubbel feest, gezien Triena’s zus hetzelfde deed.

Jarenlang heeft het echtpaar hard gewerkt. Barts gouden rechterhandjes waren uiterst welkom bij Timmerfabriek Vermeulen in Mill. Meerdere adressen konden intussen rekenen op Triena als trouwe huishoudhulp. Tussen al het werken door was er gelukkig altijd genoeg tijd en liefde voor zoons Peter en André. Tot ieders verdriet werd Peter het leven op veel te vroege leeftijd ontnomen. Een tragische gebeurtenis die nog dagelijks nadreunt in Langenboom. “Maar Peter is altijd bij ons. Hij blijft in het hart!”

Mooie momenten
Gelukkig hebben Triena en Bart juist ook bijzonder veel mooie momenten meegemaakt. Via een doorloopkast is hun woning verbonden aan dat van André, wat resulteerde in ontzettend veel bezoekjes van de kleinkinderen. Weinig opa of oma heeft het opgroeien van de kleinkinderen van zó dicht bij mogen meemaken.

Daarnaast waren er natuurlijk de vakanties, ware hoogtepunten voor het platinapaar. “Wij gingen eerst nooit op vakantie. Hooguit een dagje weg, maar dat was het. Dat was toen niet” vertelt Triena. “Maar later hebben zijn we alsnog veel weg geweest. Met de Travelsleeper naar Italië bijvoorbeeld. Of naar Luxemburg.” Het gezellig samenzijn en genieten van de omgeving heeft voor de Langenboomers werkelijk gouden herinneringen gebracht. “We zijn toen één keer met het vliegtuig naar Mallorca gegaan. Met heel de familie. Dat was heel erg mooi. Dat vergeet ik écht nooit meer.” Bart vult Triena aan: “Maar we zijn ook, nog niet eens zo heel lang geleden, nog een paar ook met de bus op reis gegaan. Daar hebben we ook echt van genoten.”

Prachtig voorrecht
Maar boven alles genieten Triena en Bart vooral van elkaar. Na al die jaren nog steeds samen zijn is een prachtig voorrecht waar maandag uitgebreid bij stil is gestaan. Maar de bij de kerk sterk betrokken Langenboomers krijgen zondag nóg een mooie dag dankzij een bijzondere viering. En hoe ze het zo ver hebben weten te schoppen? "Heel veel geven, en heel weinig nemen" vertellen Bart en Triena glunderend. "Je moet heel veel samenwerken, dezelfde ambities en interesses hebben. Maar vooral heel veel van elkaar houden.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties