Langenboom

Taalcafé Mill bezoekt Smaakcentrum Mill-Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Het Taalcafé Mill biedt anderstaligen de gelegenheid om op een leuke manier de Nederlandse taal en gewoonten te leren. Elke twee weken komen de anderstaligen naar de Bibliotheek Mill om daar onder begeleiding – in samenwerking met Sociom - van Nederlandse vrijwilligers de Nederlandse taal te leren. Dinsdag 9 april was de bijeenkomst eens op een andere plek, namelijk het Smaakcentrum Mill-Grave, gevestigd in Langenboom.

Locatiemanager Monique Nelson van het Smaakcentrum Mill-Grave was meteen enthousiast toen Taalcafé Mill haar vroeg of ze aan de vrouwelijke statushouders een kookworkshop wilde geven. Elke gelegenheid die zich voordoet om inwoners te inspireren gezond te koken en eten, grijpt het Smaakcentrum graag aan. De avond van dinsdag 9 april kwamen tien dames en vijf begeleiders naar Langenboom om daar wat meer te leren over de Nederlandse eetgewoontes. In haar introductie legde Monique dat het menu wat ze die avond gingen bereiden bestond uit seizoengroenten en het vlees dat ze gingen bereiden Halal was.

Driegangenmenu
Na de uitleg rondom het kookeiland gingen de dames afkomstig uit Syrië, Turkije en Eritrea aan de slag. De Nederlandse begeleiders hadden het druk met het toelichten van de recepten, maar ook met het delen van allerlei tips. In anderhalf uur hadden de dames een compleet driegangenmenu gemaakt. Aan tafel werd eerst de groentesoep met ballen geserveerd, daarna volgde het hoofdmenu met bloemkool met een kaassaus uit de oven, asperges met een botersaus en gekookt ei, gekookte aardappelen en een gehaktbal. Het toetje was een fruitige vlaflip.

Samen koken en eten zorgt voor verbinding, dat bleek die dinsdagavond ook maar weer eens. De zestien vrouwen wisselde leuke verhalen uit en zorgde samen ook voor de afwas. Het was een geslaagde avond waarbij er een goede aanzet is gezet tot gezonder koken, waarbij de Nederlandse gewoontes ook nog eens in de praktijk kwamen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties