Langenboom

Spionagekamp bij Scouting Langenboom

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Scouting Langenboom had dit jaar Spionnenkamp in Stevensbeek. Een mooie locatie bij de Radioplassen. Zowel de scouts als de welpen hebben daar allerlei skills opgedaan om een goed spion te worden. De scouts sliepen in het bos in hun tenten en kookten elke dag hun eigen potje. De welpen kregen heerlijke maaltijden door de kookstaf voorgezet.

De welpen moesten een afluisterapparaat maken van een Typische Maffia-man, die ze al tijdens de scoutingavonden bezocht had. Uiteindelijk bleek dit een bom te zijn. Maar welpen zijn slim genoeg om deze te ontmantelen. Ze leerden klimmen in een boom, balanceren over een slag line, boogschieten en speelden levend stratego, dit keer met echte laserpistolen. Zelfs de leiding en de kookstaf deden mee aan dit gevecht. In het bos werden allerlei tactieken uitgeprobeerd.
Op de heetste dag werden er tien Canadese kano's in de wateren van de Radioplassen gegooid. De hele dag werd hiermee gevaren. Veel vrij spelen. De scouts maakten nog een lange treinreis om Amsterdam te bezoeken. Na een spionnentocht werd de Dam bezocht en op het Rembrandtplein werd bij RTL Late Night op de stoel van Umberto Tan gezeten. In het Rijksmuseum is de nachtwacht en het melkmeisje bekeken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties